What did you do to your ZJ today? - Page 1982 - JeepForum.com
 50Likes
 
LinkBack Thread Tools
post #29716 of 43848 Old 01-21-2014, 07:12 PM
OCDComputing
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: Orangeville
Posts: 81
Just started in now...I'm impressed! Hasn't run since Sunday afternoon (where I apparently left an interior light on until midnight last night when I discovered it) and has been -30c (-22f)...cranked a bit longer using the autostart...but did start!

OCDComputing is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #29717 of 43848 Old 01-21-2014, 07:14 PM
WJ4x4LIFE
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 574
It has been awhile, but in the process of selling the ZJ, and buying Toyota Land Cruiser to travel the U. S. of A!
WJ4x4LIFE is offline  
post #29718 of 43848 Old 01-21-2014, 07:34 PM
Syncityj
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Henderson
Posts: 459
So this morning I tried to start my zj. It started with no problems, however I drove it about 100 feet and it stalled. It would turn over but it would stay running. Fuel pump kicks on, I have fuel pressure, and a good spark. It seems that it wasn't getting air. I started it and held the revs to about 800-1000. I did this for a few minutes and let off, it stayed running. I don't know what the problem is. Does anyone have any idea?
Syncityj is offline  
post #29719 of 43848 Old 01-21-2014, 07:49 PM
WJ4x4LIFE
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 574
Quote:
Originally Posted by Syncityj View Post
So this morning I tried to start my zj. It started with no problems, however I drove it about 100 feet and it stalled. It would turn over but it would stay running. Fuel pump kicks on, I have fuel pressure, and a good spark. It seems that it wasn't getting air. I started it and held the revs to about 800-1000. I did this for a few minutes and let off, it stayed running. I don't know what the problem is. Does anyone have any idea?
What have you mess with recently, honestly?
WJ4x4LIFE is offline  
post #29720 of 43848 Old 01-21-2014, 07:51 PM
kg6mov
Hears the voices
 
kg6mov's Avatar
1996 ZJ 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Cupertino
Posts: 9,958
Quote:
Originally Posted by wj4x4life View Post
it has been awhile, but in the process of selling the zj, and buying toyota land cruiser to travel the u. S. Of a!
Burn the nonbeliever!

1996 ZJ Green Laredo V8, 2.5" OME and Bilsteins, 33's, Holes drilled in the roof.
1998 ZJ 5.9 - Junked
1984 F250, 460 BB, T19, work truck/future tow pig
1987 Mercedes 300D Turbo, the diesel daily, 30mpg in style

Quote:
Originally Posted by Texas ZJ1 View Post
I heard someone yell "mall crawler" from the back porch. I'll go see who said that. Be right back.
kg6mov is offline  
post #29721 of 43848 Old 01-21-2014, 08:04 PM
Syncityj
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Henderson
Posts: 459
Quote:
Originally Posted by WJ4x4LIFE View Post

What have you mess with recently, honestly?
Nothing, it sat for about a day, which is abnormal, I usually drive it everyday, with no issues. I drove it for about 15 mins and then parked it while at training for about 6&1/2 hours. When I came back to it, it started fine with no issues. It seems it's only when it's cold. However the weird thing is, it's been colder this season and has given no problems. Not sure if it's throttle body issues or some of the sensors on there or what...
Syncityj is offline  
post #29722 of 43848 Old 01-21-2014, 08:20 PM
big98tnzj
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: elizabethton
Posts: 1,236
Quote:
Originally Posted by kg6mov View Post

Burn the nonbeliever!
Thats treason. He should be impeached.

Sent from my tent in the woods using JeepForum
big98tnzj is offline  
post #29723 of 43848 Old 01-21-2014, 08:21 PM
OldManTan
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Feb 2013
Location: TWIN PEAKS
Posts: 340
Quote:
Originally Posted by Syncityj View Post
So I bought a stock intake tube and air box, I currently have a k&n cold air, but it's broken, so I tried to replace the k&n with the stock tube and box, however when I put the stock one on, the threaded post to secure the tube is in a different position on the throttle body then where it is on the tube. Basically the threaded post on my t/b is closer to the front then the hole on the intake tube (air hat) was there a difference in throttle bodies, between zj years?
Junkyard...get the oem bracket/post. If unable to make a jy trip...easy to make one with flat stock/bolts/loctite lol

instagram: Johnjosephjingleheimerschmidt
OldManTan is offline  
post #29724 of 43848 Old 01-21-2014, 08:23 PM
OldManTan
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Feb 2013
Location: TWIN PEAKS
Posts: 340
Good god...New phone...replied to an older post...
Sorry fellas

instagram: Johnjosephjingleheimerschmidt
OldManTan is offline  
post #29725 of 43848 Old 01-21-2014, 08:29 PM
Platinum5nine
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Middle Island
Posts: 510
Quote:
Originally Posted by Syncityj View Post
So this morning I tried to start my zj. It started with no problems, however I drove it about 100 feet and it stalled. It would turn over but it would stay running. Fuel pump kicks on, I have fuel pressure, and a good spark. It seems that it wasn't getting air. I started it and held the revs to about 800-1000. I did this for a few minutes and let off, it stayed running. I don't know what the problem is. Does anyone have any idea?
Replace your battery. I know i know doesnt make sense, replace your battery. Problem solved.

Platinum 5.9 2.25" engine pipes 3" Magnaflow cat, 3" Hooker Aerochamber, 3" tail pipe, Ported kegger, 52MM Throttle Body, 24lb injectors, K&N drop in filter, Cast JEEP valve covers, MSD coil and wires, All new 6 piece clear light kit, 255/65/16 General Grabber HTS, 242 conversion, XJ u-joint front axle shafts
Platinum5nine is offline  
post #29726 of 43848 Old 01-21-2014, 08:31 PM
Syncityj
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Henderson
Posts: 459
With that in mind, I jumped it, same thing happened. Wouldn't jumping it basically do the same thing as a new battery would?
Syncityj is offline  
post #29727 of 43848 Old 01-21-2014, 08:35 PM
comptiger5000
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jan 2009
Location: Rochester, NY
Posts: 4,556
Sometimes when jumping it, the voltage dip on cranking will cause the PCM to get confused and forget how to idle.
comptiger5000 is offline  
post #29728 of 43848 Old 01-21-2014, 08:41 PM
Syncityj
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Henderson
Posts: 459
So, maybe I'll disconnect the battery for a little bit, try to reset the computer, maybe get the battery tested, and then go from there?
Syncityj is offline  
post #29729 of 43848 Old 01-21-2014, 08:47 PM
Platinum5nine
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Middle Island
Posts: 510
Buy a new battery, its strange but a Jeep with a bad battery will crank strong and not stay running. Hold your foot on the gas and the alternator juices it up a little and it stays running. If you want to go back and forth, test it, trust the kid behind the counter in autozone to load test it properly, do this and that, go for it. In the end though you will end up with a new battery lol.

Platinum 5.9 2.25" engine pipes 3" Magnaflow cat, 3" Hooker Aerochamber, 3" tail pipe, Ported kegger, 52MM Throttle Body, 24lb injectors, K&N drop in filter, Cast JEEP valve covers, MSD coil and wires, All new 6 piece clear light kit, 255/65/16 General Grabber HTS, 242 conversion, XJ u-joint front axle shafts
Platinum5nine is offline  
post #29730 of 43848 Old 01-21-2014, 09:56 PM
Hytek
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2012
Location: Romeoville
Posts: 797
Sadly nothing. Anxiously awaiting my IRO care package from Kolak. The Niner's currently sitting @ 3.5“, after the short arms and spacers I'm hoping to net 4-4.5" and a more stable ride. Curious to know if I can stuff some 305/70's under there after. If so my Duratracs may be for sale soon.

98 5.9 Limited - IRO 3.5", IRO short arms track bars Bilsteins, Addco, JK wheels, 255-75/17 BFG, Magnaflow, Flowmaster
04 Limited 4.7H.O QD, UC+BB, Bilsteins, 245/75-16 Duratracs Addco sway bar
Hytek is online now  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Almost ran out of gas today SYCOHEMI WK Grand Cherokee & XK Commander Forum 37 04-29-2016 10:36 PM
Let me tell you what I did not do today husker_zj ZJ Grand Cherokee Forum 9 03-19-2013 01:09 PM
got my 94 ZJ today, and did my first mod Saleen4971 ZJ Grand Cherokee Forum 10 09-22-2009 12:52 AM
Hey, Today is 5.9 day! CAHotRodBoy ZJ Grand Cherokee Forum 5 05-09-2005 09:35 PM
Have you had your V-8 today?? Myrtle Beach ZJ Grand Cherokee Forum 12 04-30-2005 01:28 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome