What did you do to your ZJ today? - Page 1940 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > What did you do to your ZJ today?

Black Friday Sale - Deep Discounts from ExtremeTerrain.com6th Annual, Beat Your Wife to the Credit Card Sale!FS: Wrangler RGB Multicolor Fog Light LEDs: Awesome Effect

Reply
Unread 12-29-2013, 01:46 PM   #29086
roughknight69
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Jun 2009
Location: Jamestown ny
Posts: 1,856
Removed my front driveshaft and took measurements for the Carolina driveshaft I'm ordering tomorow.

__________________
Build thread [url]http://www.jeepforum.com/forum/f197/roughknight69s-95-zj-build-1319907/[/url]
roughknight69 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 02:30 PM   #29087
smccloud
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Sep 2010
Location: Becker, MN
Posts: 412
Going to be getting a new thermostat. The one that came in my plenum kit is bad, no heat when it's around 9 below is worse.
smccloud is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 02:30 PM   #29088
Platinum5nine
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Middle Island, NY
Posts: 510
I agree with you guys 100% the 4.0 is a much better engine than the V6
__________________
Platinum 5.9 2.25" engine pipes 3" Magnaflow cat, 3" Hooker Aerochamber, 3" tail pipe, Ported kegger, 52MM Throttle Body, 24lb injectors, K&N drop in filter, Cast JEEP valve covers, MSD coil and wires, All new 6 piece clear light kit, 255/65/16 General Grabber HTS, 242 conversion, XJ u-joint front axle shafts
Platinum5nine is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 02:39 PM   #29089
ejschultz
Web Wheeler
 
ejschultz's Avatar
1997 ZJ 
 
Join Date: Feb 2010
Location: Crown Point, Indiana
Posts: 3,172
All this V6 talk... I'm going to start planning a 3.7 L swap for my ZJ. My 98k mile 5.2 just isn't any good.

On topic, I got my e-fan low speed working again, finally. The Derale controller I bought closes a ground circuit so it wouldn't work with my current configuration. It was nothing that adding another relay couldn't solve though. I also pulled my bumper cover, fog lights, swapped my grille back to factory, and attached my flag to my homemade mounting bracket in preparation for my wheeling trip on the first.
__________________
97 ZJ - 5.2L, 242, 4" IRO lift w/short arms & adj. TBs, JKS Discos/BPEs, DT3000s, Aussie'd 44A, sliders, OEM skids/hooks/hitch, 31" Duratracs on 15x8s
14 JKU Sport S - Stock
Build
ejschultz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 03:04 PM   #29090
jlatance
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Aug 2012
Location: Sevilla, Spain
Posts: 8
I've mounted a rear park sensor kit.

After a few problems (Measuring mistakes, foul painting) and loosing 1 of the sensors, it works fine.
__________________
www.jeepy4x4.com, the best spanish web about Jeep ever done.
jlatance is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 04:12 PM   #29091
95z
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 123
Quote:
Originally Posted by PolkaPower View Post

Yea it's pretty bad. Easy to do just hard to get to.
4.0 , doesn't look too hard. Pretty much Wide open.
95z is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 04:18 PM   #29092
95z
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 123
Got the rear diff fluid changed
95z is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 04:48 PM   #29093
1998_ZJltd
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Dec 2013
Location: stockton, California
Posts: 356
Plugs, wires, cap and rotor ... they needed it ....

Dont know how it passed smog it runs so much better now ..

Also new wiper blades .. runs so good I need to see out ..

Coming soon lift n tires .. thinking 2" BB or 3" trail master coils ...
1998_ZJltd is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 05:15 PM   #29094
somebody5788
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Warsaw, Indiana
Posts: 1,031
Quote:
Originally Posted by jlatance View Post
I've mounted a rear park sensor kit.

After a few problems (Measuring mistakes, foul painting) and loosing 1 of the sensors, it works fine.
I've been thinking of doing that on mine after I put my rear tire carrier on. Let us know how you like it in about a week.
__________________
2006 Honda 919 - Summer Daily
1994 Jeep ZJ - RC Long Arms | RE 4.5" springs | Bilstein 5100's | RE SS brake lines | Falken 31x10.5-15 tires | Flatland 4x4 bumpers | Summit Soft 8's 15x8 3.75 BS wheels
somebody5788 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 05:23 PM   #29095
smccloud
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Sep 2010
Location: Becker, MN
Posts: 412
New thermostat and battery cable ends in -10 degree weather.....Garage heater helps but not much.
smccloud is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 06:21 PM   #29096
Platinum5nine
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Middle Island, NY
Posts: 510
It's a labor of love. I had my radiator go out on my 5.9 shortly after i bought it. Was the coldest night in NY history, going back about 3-4 years ago. Had to do it in the snow after work so in the dark and outside in my driveway. I was in pain by the time i was done. All in good fun though, no one can say we dont LOVE our Jeeps lol.
__________________
Platinum 5.9 2.25" engine pipes 3" Magnaflow cat, 3" Hooker Aerochamber, 3" tail pipe, Ported kegger, 52MM Throttle Body, 24lb injectors, K&N drop in filter, Cast JEEP valve covers, MSD coil and wires, All new 6 piece clear light kit, 255/65/16 General Grabber HTS, 242 conversion, XJ u-joint front axle shafts
Platinum5nine is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 06:54 PM   #29097
Darkrocker
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Sep 2012
Location: Vassalboro, Maine
Posts: 311
Ruled out the TPS for my idle/stalling/power/surging issue. Really all thats left is the MAP or a magical vacuum leak. I say magical because I have gone over every vac hose and the intake manifold at least a dozen times with no luck.
Darkrocker is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 07:22 PM   #29098
970001zj
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2,114
Quote:
Originally Posted by Darkrocker View Post
Ruled out the TPS for my idle/stalling/power/surging issue. Really all thats left is the MAP or a magical vacuum leak. I say magical because I have gone over every vac hose and the intake manifold at least a dozen times with no luck.
unplug it

if its the same its the map sensor
970001zj is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 07:38 PM   #29099
Darkrocker
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Sep 2012
Location: Vassalboro, Maine
Posts: 311
Knew I could do that with the TPS but wasn't sure with the MAP, so I'll brb.

Update: It seemed a little more confused at idle but all in all behaved exactly the same as usual, stalled once at a stop. RPMs dropped real low and almost stalled once or twice before shooting back up.

I'm not sure how conclusive this is. Money is beyond tight and I can't really afford to just throw parts at this. I figure tomorrow I'll pick up a vacuum gauge to stick on the intake while I have my scanner running. If the readings/fluctuations from the ECM don't match the physical gauge 'll know the MAP is definitely bad.
Darkrocker is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 12-29-2013, 08:00 PM   #29100
OCDComputing
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: Orangeville, Ontario
Posts: 81
Quote:
Originally Posted by Darkrocker View Post
Knew I could do that with the TPS but wasn't sure with the MAP, so I'll brb.

Update: It seemed a little more confused at idle but all in all behaved exactly the same as usual, stalled once at a stop. RPMs dropped real low and almost stalled once or twice before shooting back up.

I'm not sure how conclusive this is. Money is beyond tight and I can't really afford to just throw parts at this. I figure tomorrow I'll pick up a vacuum gauge to stick on the intake while I have my scanner running. If the readings/fluctuations from the ECM don't match the physical gauge 'll know the MAP is definitely bad.
I could be totally mistaken, but I seem to recall reading something similar that was actually related to the transmission not "disengaging" and dragging the RPM's down to almost nothing. Have you tried a fluid and filter change?
OCDComputing is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Tags
door latch , lift + spacers

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.