JeepForum.com

JeepForum.com (http://www.jeepforum.com/forum/)
-   ZJ Grand Cherokee Forum (http://www.jeepforum.com/forum/f13/)
-   -   temp gauge concerns (http://www.jeepforum.com/forum/f13/temp-gauge-concerns-1502832/)

morrist95 04-02-2013 09:26 AM

temp gauge concerns
 
Just recently I noticed my temp gauge was bouncing. The gauge would read from around 210 where its suppose to and would bounce down to around 170 or so. It does this quite frequently. I have never had this problem and was wondering if anyone had a suggestion i could try. I have checked coolant and it is full. My thoughts are maybe a bad sending unit to the gauge or even a stuck thermostat. Just not fully sure.

dnuccio 04-02-2013 09:30 AM

probably the sending unit. mine would build up temperature VERY slowly (didnt get to "normal" operating temp until after like 2 hours of driving) then it would slowly drop back down. i replaced the sensor and its been working right.

KoreaZJ 04-02-2013 09:48 AM

Might be a bad connection. Reseat and wiggle the plug, see if gauge jumps around.

Check sensor with an ohmmeter.
~100F = 1365 ohms
~210F = 115 ohms
~260F = 55 ohms

Bad wiring connection would create higher resistance which would indicate a lower gauge temp.

morrist95 04-02-2013 09:48 AM

Where is the sending unit located?

KoreaZJ 04-02-2013 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by morrist95 (Post 15233646)
Where is the sending unit located?

Check this thread... HERE

http://cdn.jeepforum.com/forum/attac...k-door-002.jpg

morrist95 04-02-2013 11:31 AM

The picture helps alot. thank you very much. ill check it out here in a little bit.


The time now is 06:49 PM.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.