Strange starting issue - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 05-23-2013, 07:34 AM Thread Starter
Dumpy
Registered User
1972 J-Series Truck 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Franklin, NC
Posts: 164
Strange starting issue

96 Grand 4.0.

This has only happened 3 times, but its kinda strange. I'll crank the jeep, and it will start like the battery isn't charged, then die unless I keep on the gas. I have to barely keep my foot on the gas, shift into reverse, then drive once I get turned around. As long as I barely keep on the throttle it won't die, but as soon as I let off, it goes. It's fine as I drive, but when I slow down to a stop, the RPMs slow down to around 200. If I put it in neutral, the RPMs go back up to normal. It gets better as I drive. When I got to work this morning, I shut the jeep down, waited a minute, cranked it, and no problems. Any clues?


'96 ZJ
'72 Jeep J2000 Pickup
Dumpy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 05-23-2013, 07:38 AM
SuperStew11
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 206
First guess would be your IAC and second as strange as it sounds check your tranny fluid. The wife's ZJ was doing something similar and turned out the tranny fluid was real low
SuperStew11 is offline  
post #3 of 4 Old 05-23-2013, 07:43 AM Thread Starter
Dumpy
Registered User
1972 J-Series Truck 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Franklin, NC
Posts: 164
I was thinking maybe IAC. I checked the tranny fluid not too long ago, but I'll check again. I have a rebuilt spare tranny in the basement I picked up for $100. Wondering if its time to slide er in

'96 ZJ
'72 Jeep J2000 Pickup
Dumpy is offline  
post #4 of 4 Old 05-23-2013, 07:27 PM Thread Starter
Dumpy
Registered User
1972 J-Series Truck 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Franklin, NC
Posts: 164
Turns out I was a quart low. Will have to wait to crank it in the morning to see if it worked

'96 ZJ
'72 Jeep J2000 Pickup
Dumpy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome