Still need help.....jeep won't start.. - Page 2 - JeepForum.com
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #16 of 22 Old 06-26-2011, 06:12 PM Thread Starter
nickm_03
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Eldena
Posts: 58
No i havent had a chance to fix anything yet.


1997 Jeep Grand Cherokee Laredo 4.0L I6 - Gray
nickm_03 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 22 Old 06-26-2011, 07:05 PM
ZeeJay1997
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 9,000
When you fix the wires, it will probably start, if the fuses are good.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ZeeJay1997 is offline  
post #18 of 22 Old 07-19-2011, 10:09 PM Thread Starter
nickm_03
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Eldena
Posts: 58
finally replaced the O2 sensor. USPS rerouted it from IL to GA and then back to IL ugh. hooked it up...nothing. still not getting spark, still not reading that there's gas in it...my next thought is that the computer shorted out? or maybe the distributor cap...

1997 Jeep Grand Cherokee Laredo 4.0L I6 - Gray
nickm_03 is offline  
 
post #19 of 22 Old 07-19-2011, 11:32 PM
Oldfrog
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Louisiana/Texas
Posts: 5,092
Put an ohm meter across that 20 amp ASD fuse or replace it anyway. Let's totally eliminate that sucker.

O2 wires are fixed and taped up, right?
Distr. cap is tight and the rotor underneath it looks Ok ?
Coil and wires are good?
Battery connections are clean and tight? Ground wire to fender is tight?
All sensor connectors are tight? No frayed wiring anyplace under the hood?

If you got that far....try wiggling the 3 plugs on the computer....then try to start it. If it starts, wiggle them again to see if it will die. If so.....you need a new PCM. ( $225)

2007 5.7 Hemi, Ltd. QD II -
1997 ZJ, 4,0 select trac, Up country, track lok.
Oldfrog is offline  
post #20 of 22 Old 07-23-2011, 03:08 PM Thread Starter
nickm_03
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Eldena
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by Oldfrog View Post
Put an ohm meter across that 20 amp ASD fuse or replace it anyway. Let's totally eliminate that sucker.

O2 wires are fixed and taped up, right?
Distr. cap is tight and the rotor underneath it looks Ok ?
Coil and wires are good?
Battery connections are clean and tight? Ground wire to fender is tight?
All sensor connectors are tight? No frayed wiring anyplace under the hood?

If you got that far....try wiggling the 3 plugs on the computer....then try to start it. If it starts, wiggle them again to see if it will die. If so.....you need a new PCM. ( $225)
O2 sensor and wires are replaced.
dist. cap and rotar are fine.
took out the coil and it was cracked in about 4-5 places so we replaced that.
battery connections are clean and tight (new battery)
no frayed wires and all sensor connectors are tight.

wiggle the wires on computer???
also where would you put a ohm meter on the asd relay? dash still isnt reading any fuel in the tank but the fuel pump runs when i try to start it. i looked up that asd relay and i imagine that is the cause for both. its not recognizing the pressure so it will not start.
I will replace that now. running down to the napa in town shortly.

1997 Jeep Grand Cherokee Laredo 4.0L I6 - Gray
nickm_03 is offline  
post #21 of 22 Old 07-23-2011, 08:47 PM Thread Starter
nickm_03
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Feb 2011
Location: Eldena
Posts: 58
ok....im dumb. rechecked all the fuses and there was a little yellow 20 amp fuse that was blown. replaced it then looked at the fuse diagram and its the auto shutdown fuse. when you said the ASD relay i only looked at the black one and didnt think to check any of the smaller ones. it caused the dash to read no gas, and casued the no start. its back up and running, a lil rough from sitting there for 3 weeks. happy to have it back and running! we did look up ways to check the pcm and noticed that more often than not ZJ owners' computer goes out and needs to be replaced. it was never recalled by chrysler though even though thats a big saftey issue. they refuse to claim the problem as their fault. Thanks for the help OldFrog!

1997 Jeep Grand Cherokee Laredo 4.0L I6 - Gray
nickm_03 is offline  
post #22 of 22 Old 07-29-2011, 01:28 AM
Oldfrog
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Louisiana/Texas
Posts: 5,092
I said ASD fuse. Glad you found it !

Save up $225 and have it ready for a new PCM...cuz it's going to happen eventually.
Book mark this site: www.autocomputersdirect.com for future reference. I bought mine there and it works great.

2007 5.7 Hemi, Ltd. QD II -
1997 ZJ, 4,0 select trac, Up country, track lok.
Oldfrog is offline  
Reply

Tags
distributor cap , fuel pump , o2 sensor , rotor , spark plugs

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Jeep Will Not Start!!! hicsurf247 ZJ Grand Cherokee Forum 13 10-02-2012 02:16 PM
94 jeep won't start!!!!!! 1994ZJ ZJ Grand Cherokee Forum 1 02-15-2011 08:11 PM
Jeep won't start. guttafixit ZJ Grand Cherokee Forum 2 02-04-2011 05:12 AM
My Jeep will not start... jj33low ZJ Grand Cherokee Forum 13 10-18-2004 07:44 AM
jeep non start celticfc ZJ Grand Cherokee Forum 4 07-03-2004 12:02 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome