Starting problem - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 05-22-2006, 01:37 PM Thread Starter
inkmonki
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: kansas city
Posts: 36
Starting problem

my wife's ZJ has a problem starting after it has been running. It always starts and runs great but after i turn it off and try to restartit it doesnt crank, or make any noise whatsoever. All the indicator lights and instrument panel gauges light up and read properly, i can operate power windows too, but it won't turn at all. This has me stumped if you guys have any suggestion i would much appreciate it. It is a 97 4wd 6 cyl grand ZJ, a/c, and auto tranny.

Can the starter just go bad like that from overheating? i have checked loose wires as well from the starter and alternator. totally stumped.


95 xj was jacked and stripped by 2 homies.
now i roll in a black 2000 WJ, pics of mods
coming soon.
inkmonki is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 05-25-2006, 03:23 PM Thread Starter
inkmonki
Registered User
 
Join Date: May 2004
Location: kansas city
Posts: 36
here's some fyi....it was my starter. i suppose the solenoid is goin bad on it. i found out using the old hit it a few times with the wrench trick.

95 xj was jacked and stripped by 2 homies.
now i roll in a black 2000 WJ, pics of mods
coming soon.
inkmonki is offline  
post #3 of 4 Old 05-25-2006, 03:29 PM
Varkyl
No where near stock
 
Varkyl's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Glendale, Az
Posts: 1,924
The solenoid getting hot will cause the issue that you had. My '70 Chevelle was real bad about that. I seemed like every summer I would have to put in a new starter because of that.

Nathan
One slightly modified '96 ZJ

new sig coming soon
Varkyl is offline  
post #4 of 4 Old 05-25-2006, 03:58 PM
Texas ZJ1
Jeep Jedi Master
 
Texas ZJ1's Avatar
1994 ZJ 
 
Join Date: Mar 2003
Location: Omaha
Posts: 20,302
They are very easy to replace. I believe there are three bolts and one electrical connector.



Hunter

04 4.7 HO, limited

08 Z71 Suburban, front leveling kit with rear spacers. 285/65 18s Nitto TerraGrappler G2s

94 5.9 Laredo 6.5 RE lift with 35 Maxxis Bighorns
and 33 Bridgestone Duelers
Detroit and true trac
Red Jeep Club Member
REDNECK JCM
Texas Jeep Owner #6
USN Jeep Club #4
http://www.kevinsoffroad.com/
602.841.3355

For your performance needs:

kolak@kolakperformance.com
480.998.366
Texas ZJ1 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
4.0 starting problem jeremy8302 ZJ Grand Cherokee Forum 5 07-11-2009 03:34 PM
Starting problem klockdoc ZJ Grand Cherokee Forum 3 06-12-2009 07:35 PM
5.2L Starting Problem WickedZJ ZJ Grand Cherokee Forum 8 05-21-2009 09:19 PM
96 4.0L GC starting problem cromero ZJ Grand Cherokee Forum 1 07-28-2007 07:16 AM
starting problem sullyce ZJ Grand Cherokee Forum 5 12-25-2002 09:41 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome