start then no start? - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 12 Old 08-24-2011, 04:42 PM Thread Starter
metallica0682
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Nov 2008
Location: gloucester
Posts: 86
start then no start?

ok so I sanded and painted my rims,did nothing else..go to move her to the front of the house and it won't start. I wacked the starter nothing, then I rocked it back and forth by the tire tried it and she started up drove it to the front of the house shut it off tried to start again and nothing! battery is new,starter 1yr old, altinator 1yr old, ingnition swith 1yr old, had simular problem a year ago turned out to be the ingnition swith. And thats why all electric parts are new...any ideas?

metallica0682 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 08-24-2011, 05:49 PM
phitmein
Web Wheeler
 
phitmein's Avatar
1995 ZJ 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Columbia
Posts: 2,768
not even a click ???

clean the connections ...

tap on the starter with a hammer ...
phitmein is offline  
post #3 of 12 Old 08-24-2011, 05:58 PM
iGotTheRunz
Member
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Eagan
Posts: 184
Quote:
Originally Posted by metallica0682
ok so I sanded and painted my rims,did nothing else..go to move her to the front of the house and it won't start. I wacked the starter nothing, then I rocked it back and forth by the tire tried it and she started up drove it to the front of the house shut it off tried to start again and nothing! battery is new,starter 1yr old, altinator 1yr old, ingnition swith 1yr old, had simular problem a year ago turned out to be the ingnition swith. And thats why all electric parts are new...any ideas?
I had a similar problem. The shift cable needed to be adjusted. For whatever reason it wasn't fully in park. After the adjustment it hasn't happened again. Just an idea.
iGotTheRunz is offline  
post #4 of 12 Old 08-24-2011, 06:03 PM
savannahzj
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Apr 2011
Location: savannah
Posts: 191
nss
savannahzj is offline  
post #5 of 12 Old 08-24-2011, 06:04 PM
phitmein
Web Wheeler
 
phitmein's Avatar
1995 ZJ 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Columbia
Posts: 2,768
My bad, I see that you have already whacked it ...

May try jumping the solinoid ???
phitmein is offline  
post #6 of 12 Old 08-24-2011, 06:09 PM
phitmein
Web Wheeler
 
phitmein's Avatar
1995 ZJ 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Columbia
Posts: 2,768
Savannahs probably right, try moving the shifter around some and try it in netrual too ...
phitmein is offline  
post #7 of 12 Old 08-24-2011, 08:18 PM
iGotTheRunz
Member
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Eagan
Posts: 184
Quote:
Originally Posted by savannahzj
nss
nss?????
iGotTheRunz is offline  
post #8 of 12 Old 08-24-2011, 08:27 PM
savannahzj
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Apr 2011
Location: savannah
Posts: 191
non searching sob's... just kidding. neutral safety switch
savannahzj is offline  
post #9 of 12 Old 08-25-2011, 12:03 PM Thread Starter
metallica0682
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Nov 2008
Location: gloucester
Posts: 86
ok so attacked it again this morning beat the hell out of the starter and bamm she runs again! So I think it's time to replace the starter..again even tho it's only a yr old. thanks for all your help guys...again with out this site I would be LOST.....
metallica0682 is offline  
post #10 of 12 Old 08-25-2011, 12:25 PM
melk
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Sep 2009
Location: Charlotte
Posts: 2,890
I'd keep looking for whatever underlying problem is killing your starter before it fries this next one too. How's the ground strap and connections look?

Also, I know of the trick to bang on the starter, but are you supposed to hit the end of the cylinder? Or the side? Or just bang the hell out of everything?
melk is offline  
post #11 of 12 Old 08-25-2011, 01:31 PM
phitmein
Web Wheeler
 
phitmein's Avatar
1995 ZJ 
 
Join Date: Feb 2009
Location: Columbia
Posts: 2,768
I have always hit the sides ...
phitmein is offline  
post #12 of 12 Old 08-25-2011, 04:56 PM
iGotTheRunz
Member
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2011
Location: Eagan
Posts: 184
Quote:
Originally Posted by savannahzj
non searching sob's... just kidding. neutral safety switch
Nice! Acronym using #@%$%&$@!
iGotTheRunz is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
No start/hard start in/after heavy rain. BenzB ZJ Grand Cherokee Forum 1 03-08-2011 06:11 PM
Hard Start---> No Start. Fuel pump? please help Eddmcm228 ZJ Grand Cherokee Forum 5 02-13-2011 10:44 AM
Rough start, sounds like a diesel after start up until warm.. SteelBlue_WJ ZJ Grand Cherokee Forum 7 10-05-2009 07:39 PM
bypassing the factory Start mechanism (push button Start) Jey109 ZJ Grand Cherokee Forum 16 08-30-2009 06:24 PM
Hot Start Problem.... Cold Start Injector??? Mase ZJ Grand Cherokee Forum 3 02-03-2003 09:33 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome