Relay In Kick Panel Wont stop Clicking!! - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 02-04-2013, 02:59 AM Thread Starter
silent35
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Jun 2012
Location: Las Vegas
Posts: 129
Relay In Kick Panel Wont stop Clicking!!

So, recently my turn signal and hazard lights have been deciding to crap out on me lately. So I decided to try and find the Flasher relay. Which is seriously Pissing me off because I still haven't found it. I'm guess its the relay i swapped out because its the only one clicking when i turn both of them on. Anyways. Once I replaced it, the new one will NOT stop clicking but now the turn signal and hazard lights both work. Im stumped. I have no clue why it wont stop clicking. Anyone have any reason why? Im not even sure if the thing i replaced is the flasher at all. Seeing how my Haynes repair manual doesn't tell me nor my handbook.

Picture #1 is where I think the Flasher is. I already took it out.
Picture #4 is the replacement i bought from Autozone. Standard EP27 Relay.
Picture #5 is the one I took out. This is the relay I traced the sounds form when it worked at one point. Im guessing this is the Flasher Relay. not quite sure.
Picture #6 Im not sure what goes in this spot, its always been blank since I bought it. Im curious if anything goes there?

Attached Thumbnails
20130203_222809.jpg   20130203_222844.jpg   20130203_222816.jpg   20130203_223638.jpg   20130203_223825.jpg  

20130203_222921.jpg  
silent35 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 02-04-2013, 05:51 AM
KoreaZJ
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Aug 2011
Location: GANGNAM STYLE
Posts: 2,666
EP27 flasher works with LED lamps and may be sensitive to the small loading created by the VIC Turn Signal Monitor feature. To test this, unplug the VIC rear connector, see if your flasher stops clicking.

If this works, you could snip the OR/BK wire on VIC Pin#4.

Other option is to buy an OEM flasher.


Missing relay is for export Power Antenna...

KoreaZJ is offline  
post #3 of 4 Old 02-04-2013, 11:09 AM Thread Starter
silent35
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Jun 2012
Location: Las Vegas
Posts: 129
Do you happen to have the full scematic for the kick pannel?
silent35 is offline  
post #4 of 4 Old 09-13-2015, 01:44 PM
SSteveTX
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Jul 2015
Location: Dallas
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by KoreaZJ View Post
EP27 flasher works with LED lamps and may be sensitive to the small loading created by the VIC Turn Signal Monitor feature. To test this, unplug the VIC rear connector, see if your flasher stops clicking.

If this works, you could snip the OR/BK wire on VIC Pin#4.

Other option is to buy an OEM flasher.


Missing relay is for export Power Antenna...

I know this is an old thread, but it fixed my issue (97 ZJ limited) and wanted to let others know who may read this thread. My issue was a hyper fast blinkers (both sides) when headlights were on, but normal blinking when they were off. All bulbs appeared to be functioning. Replaced flasher with EP27 from Autozone which fixed the issue, but the relay would constantly click when the key was on. Sounded like the blinker was on, but wasn't. Unplugging the VIC made this issue go away, so I cut the orange/black wire coming from the VIC harness (Pin 4) as KoreaZJ pointed out. Now everything is working the way I want. Only downside to this fix is the VIC won't tell me if I leave the blinker on, but I can live with that. It also gives me the ability to upgrade to LED bulbs if I want without the hyperflash side effect.

EDIT: Turns out the VIC doesn't like that wire cut. After a few miles, the "Turn Signal On" displays on the VIC now. The correct flasher module for mine is the EP39 rather than the EP27 because it has 2 way communication for the VIC turn signal monitor. I just ordered an EP39 from Quadratec for the same price I got the Autozone EP27 for, so I'll update this thread when I get the EP39 and test it out. Luckily I ran extension wires from the pin 4 wires I cut, so I can easily reconnect without having to take the dash apart again (glad I thought of that at the time).

UPDATE: EP39 fixed all the issues. No hyperblinker and no "Turn Signal On" message on VIC.

Last edited by SSteveTX; 09-18-2015 at 06:57 PM.
SSteveTX is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome