Relay failure? (electrical problem) - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 11-20-2006, 02:23 PM Thread Starter
retrovoice
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Huntsville, AL
Posts: 4
Relay failure? (electrical problem)

I have a 99 GC with an electrical problem that started three days ago.

On three occasions when I turned off the ignition (after driving) the power to the interior electrical system failed. It wasn't completely dead. There was a constant clicking sound that seemed to come from under the dash occuring around 2-4 Hz. The dials on the instrument cluster were moving randomly. The light under the driverside dash was dim and flickering at the same frequency of the clicking sound.

Except for the random movement of the gauges and the clicking sound, the vehicle behaved as if there was no electrical power. Actuating the RF remote had no effect either.

This first happened when I arrived at a local Target store. I went inside to shop and when I came back out 20 minutes later, everything was back to normal. I started the Jeep and drove home. Everything worked fine. The clock on the radio did reset though, consistent with loss of power.

Any help is appreciated.

retrovoice is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 11-20-2006, 05:48 PM
MtnbikerWJ
Registered User
 
MtnbikerWJ's Avatar
2004 WJ 
 
Join Date: Jan 2005
Location: Aurora
Posts: 571
I would start by checking for loose or corroded battery connections.

04' WJ Laredo 4.0L 4x4
245/75-16 GY MTR's
Rusty's 2" BB
ARB Bull Bar with Piaa 520 drivings, no winch yet though
Kenwood Headunit, Kenwood Sirius Reciever, RF Punch p2002 Amp, RF Punch 10" Sub enclosure
Hypertech power programmer
K&N 77 series FIPK
Flowmaster 50 SUV
Magnaflow Cat
next gears and lsd's and OME coils


Colorado Jeep Club Member #14
White Jeep Club Member #114
MtnbikerWJ is offline  
post #3 of 5 Old 11-20-2006, 10:44 PM Thread Starter
retrovoice
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Huntsville, AL
Posts: 4
The battery connections are clean (no corrosion) and the cables are solidly attached. When the problem's not occuring, the battery power is strong, starts the car without problem, and everything functions fine.
retrovoice is offline  
post #4 of 5 Old 11-21-2006, 09:28 PM
1 Long CJ
Registered User
2006 LJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2005
Location: SW Illinois
Posts: 574
Garage
I had something similar going on when one of my taillight sockets shorted out. I think it got wet. Just check if all your lights are working.

Life is short. Play hard.

1979 CJ5, 1982 CJ8, 2004 WJ, 2006 LJ Rubicon
1 Long CJ is offline  
post #5 of 5 Old 11-22-2006, 10:43 AM Thread Starter
retrovoice
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Huntsville, AL
Posts: 4
Thank you for the suggestion. I'll check out the lights. It's been 4 days since the problem last occured. If it was due to some moisture causing a short, then maybe the problem has, for the moment, cured itself.
retrovoice is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
95 ZJ Electrical problem Rear Lamp Failure subliminal ZJ Grand Cherokee Forum 12 07-14-2013 07:28 PM
06 Commander has intermittent electrical failure..any suggestions where to start pardo_1974 WK Grand Cherokee & XK Commander Forum 4 12-04-2009 11:01 AM
Intermittent Electrical(?) Failure rupped ZJ Grand Cherokee Forum 1 11-25-2009 11:31 AM
[Almost] Total Electrical Failure jeffjs WK Grand Cherokee & XK Commander Forum 5 01-08-2009 10:44 AM
Electrical problem/relay issue hemiguy ZJ Grand Cherokee Forum 0 08-12-2008 09:25 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome