Rear lamp failure - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 Old 03-27-2013, 01:28 PM Thread Starter
thumper450
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 13
Rear lamp failure

93 grand wagoneer info center in front of the shifter flashes and reads rear lamp failure but all the bulbs and lights are working. Is this just gremlins?

thumper450 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 03-27-2013, 01:46 PM
Gungnir
Registered User
1990 YJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Winnipeg
Posts: 57
mine does the same thing, i noticed that my socks havent been disapering from my dryer latley so i just figured the sock gremlins have relocated.

the check engine light and coolant sensor bad warning on my ZJ arnt on. I think my jeep might be broken :(
Gungnir is offline  
post #3 of 8 Old 03-27-2013, 02:37 PM Thread Starter
thumper450
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 13
Amen, that's what I was thinking if that's the only problem I got no worries. But then again it's a zj. LOL
thumper450 is offline  
post #4 of 8 Old 03-27-2013, 06:26 PM
KoreaZJ
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Aug 2011
Location: GANGNAM STYLE
Posts: 2,666
Did you check the center stop lamp bulbs? There's two. Could also be wrong bulb types.


To help isolate whether it's an actual lamp problem or a VIC problem (bad solder joints)... bypass the LOM (Lamp Outage Module).

Locate LOM behind small removable panel near lower-left corner of liftgate.

Bypass LOM by unplugging both connectors, then plugging them together.

If you still get the message, likely a VIC problem. If not, check bulbs again.

KoreaZJ is offline  
post #5 of 8 Old 03-27-2013, 06:29 PM
misfit77
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Sep 2012
Location: tucson
Posts: 863
wrong bulbs. Stupid jeep uses wierd sizes. Ordered mine from amazon. local stores do not carry
misfit77 is offline  
post #6 of 8 Old 03-28-2013, 06:59 AM
ejschultz
Web Wheeler
 
ejschultz's Avatar
1997 ZJ 
 
Join Date: Feb 2010
Location: Crown Point
Posts: 3,417
Your VIC probably needs to be resoldered. It's an easy job and there are some walkthroughs on here. If you search for them, you'll find them.

97 ZJ - 5.2L, 242, 4" IRO lift w/short arms & adj. TBs, JKS Discos/BPEs, DT3000s, Aussie'd 44A, sliders, bumpers, bunch o' skids, 31" Duratracs on 15x8s
Build
ejschultz is offline  
post #7 of 8 Old 03-28-2013, 05:20 PM
durango-bob
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sioux Falls
Posts: 3,110
Check the small bulbs on the sides of the tail lights. There should be one per side.
durango-bob is offline  
post #8 of 8 Old 03-28-2013, 06:44 PM Thread Starter
thumper450
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 13
Thanks, I've checked all the bulbs and they all work properly
thumper450 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome