Possible electrical/charging system issue. - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 Old 11-08-2007, 01:25 PM Thread Starter
GCherokee2001
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Location: CT via OK
Posts: 40
Possible electrical/charging system issue.

Model: 2001 GC Laredo, 4.0

Problem: Go to start up this morning, cranking very slow and sluggish then eventually just clicking. Then not really wanting to re-crank again. Tried jump starting from another car and using one of those portable 12V multistations. She'll crank over slightly better, but still fails to start.

Symptoms: About a month ago, I had UHAUL put a receiver hitch and wiring kit on it. About two weeks after that, while driving, I started to notice random times when the radio would crackle(like interference), dash lights would dim/flicker, headlights would dim/flicker, and the ABS and BRAKE dash indicators would light up and stay on for a while. Engine would stumble a bit, as if it wanted to stall, but then return to running normal when the glitch stopped. Then the glitch would go away and be fine for a couple of days/weeks again. About Monday or Tuesday, problem came back, on my way home one night. Have also noted the symptoms during the day so not just a night driving issue. Today during lunch, I did notice that almost all the battery cells were low on water which leads me to think that it could be a charging system issue.

Solutions: Battery is a DieHard Gold that is not even two years old yet. What do you guys think it could be? Could I have a short somewhere? Could it be a computer problem? Charging issue possibly with the alternator or battery? I'm trying to find the problem while it's stuck in my driveway before I have to have it towed to a shop. Taking the battery and alternator up to Autozone tonight just to make sure, but would a faulty alternator really cause it not to fire up if it's cranking over?


2001 Grand Cherokee Laredo 4x4 (His)
-Stock

1997 Grand Cherokee Laredo 4x4 (Hers)
- Rancho RS9000's
- BFG All-Terrains 235/75 R-15
- Flowmaster Exhaust
- K&N Filter
GCherokee2001 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Starting/Charging ZJ Issue Eldoradoman ZJ Grand Cherokee Forum 7 07-08-2009 07:49 PM
Ghost in Charging System? StillinSaigon ZJ Grand Cherokee Forum 2 02-18-2009 06:52 AM
Electrical/charging issue sk8142 ZJ Grand Cherokee Forum 7 11-07-2007 10:34 AM
Charging System Problem Rock1127 ZJ Grand Cherokee Forum 5 12-19-2005 09:35 AM
Charging System Problems makersman ZJ Grand Cherokee Forum 5 11-18-2005 12:52 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome