JeepForum.com

JeepForum.com (http://www.jeepforum.com/forum/)
-   ZJ Grand Cherokee Forum (http://www.jeepforum.com/forum/f13/)
-   -   Popping noise when turning slow (http://www.jeepforum.com/forum/f13/popping-noise-when-turning-slow-1471166/)

Nolvck 01-29-2013 09:31 PM

Popping noise when turning slow
 
Hey guys, I recently put a 4" rough country lift on my zj. After doing so, and putting around 200 miles on it, it started making a popping noise when turning into my driveway and parking spots. There is no play in my wheels so I don't think it's the ball joint. I also check my sway links and they seem to be fine. Any other suggestions? My cv boot on my front driveshaft looks thrashed but would that cause this popping sound only when turning? What else should I check for. Keep in mind, it did not make this noise before I lifted it.

riot1987 01-29-2013 09:36 PM

What Tcase do you have? Bad VC?

Nolvck 01-29-2013 09:51 PM

249 I believe. Would the vc cause noise only at low speeds?

Nolvck 01-29-2013 09:55 PM

Also I figured the vc would cause "hopping" to go along with the noise. Let me know if I am misinformed

Ripper3494 01-29-2013 09:57 PM

Quote:

Originally Posted by Nolvck (Post 14877044)
Also I figured the vc would cause "hopping" to go along with the noise. Let me know if I am misinformed

From what I'm experiencing you are correct, but vc would make it hop some

riot1987 01-29-2013 09:58 PM

youd def be able to feel it if it was a Tcase issue. Do you have CV axles.? Maybe one of those is goin

riot1987 01-29-2013 09:59 PM

or bad ujoints

Nolvck 01-29-2013 10:05 PM

Yeah I do have cv axels. Boots seem ok. Took it to my buddies shop for an alignment and my tie rod is seized. Started making the noise slightly after leaving his shop. He didn't seem to think that would cause the issue but I have heard of TR causing similar sounds...?

Uniblurb 01-30-2013 12:29 AM

Probably a mute point but if you, or someone else, hasn't changed your TC out most likely it's a 242 w/o the VC. That's what my 96 4.0 came with from the factory.

newfieZJ 01-30-2013 12:33 AM

Depending on how you have the diff angle set up , it could be the steering linkage hitting the sway bar axle mount . Mine did it till I lowered the pinion a little

PolkaPower 01-30-2013 06:22 AM

Quote:

Originally Posted by Uniblurb (Post 14877517)
Probably a mute point but if you, or someone else, hasn't changed your TC out most likely it's a 242 w/o the VC. That's what my 96 4.0 came with from the factory.

If it's a limited it may have the 249. The VC is very obvious when it craps the bed. Lot of hopping and binding in tight turns. Not any popping from my experience. That is usually the track bar, CV axles(start with a clicking), Tie rod ends.

Uniblurb 01-30-2013 11:12 AM

Quote:

Originally Posted by PolkaPower (Post 14877923)
If it's a limited it may have the 249. The VC is very obvious when it craps the bed. Lot of hopping and binding in tight turns. Not any popping from my experience. That is usually the track bar, CV axles(start with a clicking), Tie rod ends.

Thanks for setting me straight on this Polka and wondered about that. The OP's 96 4.0 is an Orvis so he very well may have the 249 Quadra-trac AWD as opposed to my 96 4.0 Laredo 242 w/Selec-Trac 4WD. I'll try and remember that. ;)

Nolvck 01-30-2013 01:14 PM

It's definitely a 249. I'm gonna get under it tomorrow. I will let y'all know what I determine. Thanks for all the suggestions and input.

Dluenz 01-31-2013 03:28 PM

My zj did that when the ujoints in front went bad. Only turning.

Nolvck 02-13-2013 01:03 AM

Put in u joint driveshaft and the popping has stopped, or at least for now. I have cv axles and plan to swap then this weekend.


The time now is 10:27 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.