Need quick replies.. Both passenger windows no longer work raining outside - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 12 Old 05-09-2013, 02:32 PM Thread Starter
Candymancan
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 5,321
Need quick replies.. Both passenger windows no longer work raining outside

So its raining out right now and both passenger windows no longer work.. They are rolled down and dont go up... The drivers side work tho.. I tried all switchs on the drivers door and the 2 doors in question..

I noticed that the drivers side doors that work when i push the button up when they are up they both make clicking noises inside the doors. The passenger side makes no clicking noises..

The power locks work tho... I looked in the book i dont see any fuses that control these doors are there any ? What can i do ? Both motors cant be bad at the same time.. It has to be something else


2013 6.2 V8 Camaro SS 30k
98 5.9 V8 ZJ 180k
98 4.0 I6 ZJ 240k
90 5.9 SJ Grand Wagoneer 110k
Candymancan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 05-09-2013, 02:40 PM
1ATony
Vendor
 
1ATony's Avatar
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2009
Location: mass
Posts: 5,664
Check the fuse, and also check the wire harness between the door and body of the Jeep for a broken or a frayed wire that might need to be fixed.

1ATony is offline  
post #3 of 12 Old 05-09-2013, 02:55 PM Thread Starter
Candymancan
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 5,321
Where is the fuse ?? I dont see any fuse labled for the power windows in the book. I checked the door harnesses for the drivers door and passenger by removing that rubber boot and unscrewing the panels and pulling the carpet back.. The wires look fine to me.

2013 6.2 V8 Camaro SS 30k
98 5.9 V8 ZJ 180k
98 4.0 I6 ZJ 240k
90 5.9 SJ Grand Wagoneer 110k
Candymancan is offline  
post #4 of 12 Old 05-09-2013, 02:56 PM
ratmonkey
R.I.P.
 
ratmonkey's Avatar
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,793
you've got a broken wire somewhere.

'97 zj 5.2, some stuff, some other suff, and some things that even work sometimes.

ratmonkey is offline  
post #5 of 12 Old 05-09-2013, 03:13 PM Thread Starter
Candymancan
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 5,321
Yea probly.. i dont see it tho.. Found the fuse switched it with my 5.9's no change..

Somehow after messing with stuff the rear passenger window works now.. but only from the main switch on the drivers door.. If i use its own switch it will roll down but not back up.. I can hear clicking on both passenger doors now when i push the switch but still no go on rolling up the front passenger window...

I dont see any breaks anywhere.. so how do i use a multimeter to check this ? Im terrible at electrical stuff

2013 6.2 V8 Camaro SS 30k
98 5.9 V8 ZJ 180k
98 4.0 I6 ZJ 240k
90 5.9 SJ Grand Wagoneer 110k
Candymancan is offline  
post #6 of 12 Old 05-09-2013, 03:50 PM Thread Starter
Candymancan
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 5,321
No one ?? is there no way to check to see if its the motor ??

I tried hooking my battery cables up to the battery and unplugging the harness on the door and hooking up the motor to the battery cables and i got nothing. no window up... Does this mean its the motor ?? Because this is a newish motor replaced by the dealership a few years ago.

Anyone knoiw a link to something showing how to remove the motor and replace it ?? Im going to hook up my 5.9's motor to the 4.0 and see if that fixes it.. But i dont want to break any glass or anything

2013 6.2 V8 Camaro SS 30k
98 5.9 V8 ZJ 180k
98 4.0 I6 ZJ 240k
90 5.9 SJ Grand Wagoneer 110k
Candymancan is offline  
post #7 of 12 Old 05-09-2013, 04:35 PM
coralman
USER OF PARTS CATALOGS
 
coralman's Avatar
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2010
Location: florida
Posts: 7,252
Korea must be sleeping, but he's the man.

Info on projects and repairs categorized by system
http://www.jeepforum.com/forum/f13/c...-faqs-2863665/

Originally Posted by HighLonesome
lol...if life is as a simple as a 5.9 making you happy, I'd say go ahead and buy it on impulse. ZJs are the way of Zen. Wax on, wax off
coralman is offline  
post #8 of 12 Old 05-09-2013, 05:00 PM Thread Starter
Candymancan
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 5,321
So I took the motor out lifted the glass up and taped it up.. I hooked the 2 wires up again to the car battery and no power even when i reverse the wires.. So I guess this means its the motor thats bad correct ?

2013 6.2 V8 Camaro SS 30k
98 5.9 V8 ZJ 180k
98 4.0 I6 ZJ 240k
90 5.9 SJ Grand Wagoneer 110k
Candymancan is offline  
post #9 of 12 Old 05-09-2013, 08:29 PM
eagsc7
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Apr 2013
Location: Sweetwater Cyt
Posts: 433
That Should be correct... Unless your battery is dead as well. I had one die on me over the winter. Just unbolted the motor itself to where I could push the window up and then bolted it all back together. About 20 Minutes per window. Course, a TARP also does wonders as a temp solution til you can get to it...
eagsc7 is offline  
post #10 of 12 Old 05-09-2013, 09:33 PM Thread Starter
Candymancan
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 5,321
It was the motor got a new one from autozone for $70 and hooked it up and it works good now.. I had to cut the harness plug off and splice the old harness plug on i got it backwords so up was down and down was up lol but i fixed it works like new.. thanks

2013 6.2 V8 Camaro SS 30k
98 5.9 V8 ZJ 180k
98 4.0 I6 ZJ 240k
90 5.9 SJ Grand Wagoneer 110k
Candymancan is offline  
post #11 of 12 Old 05-10-2013, 10:57 AM
PolkaPower
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Abyss
Posts: 19,370
Quote:
Originally Posted by Candymancan View Post
It was the motor got a new one from autozone for $70 and hooked it up and it works good now.. I had to cut the harness plug off and splice the old harness plug on i got it backwords so up was down and down was up lol but i fixed it works like new.. thanks
If you have time get it at the JY next time. I got one for 15 bucks.
PolkaPower is offline  
post #12 of 12 Old 05-10-2013, 08:13 PM Thread Starter
Candymancan
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Virginia
Posts: 5,321
My jy's are expensive i tried them they wanted $50 lol and i didnt feal like driving 45 min to the cheap JY... so i bought it new

2013 6.2 V8 Camaro SS 30k
98 5.9 V8 ZJ 180k
98 4.0 I6 ZJ 240k
90 5.9 SJ Grand Wagoneer 110k
Candymancan is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome