Loud popping in front end under load - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 04-23-2013, 08:57 PM Thread Starter
shackwrrr
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: piedmont
Posts: 39
Loud popping in front end under load

still working out all the kinks in my new jeep. I took it up into the woods on my property and played with it a bit. I noticed that if I get the front tires in a bind and give it some gas I get a loud popping noise as if splines are stripped somewhere. Are there any common failure points that could cause this.

The front does not spin when it does this, and it is not the VC. When I first bound up the front I could tell the VC was doing its job and it slowly started to grab, after that is when it started to pop. I have also gotten it to make the noise under hard acceleration on pavement or gravel.

Its a 93 v8

shackwrrr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 04-23-2013, 10:45 PM
Roskoe
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Sep 2009
Location: Palm Coast
Posts: 543
Check for lose parts and check bushings on sway bar & endlinks and Check UCA & LCA bushings

"aut viam inveniam aut faciam"

I hate when old people poke me at weddings, point and whisper, "You're next." So I've started doing the same thing to them at funerals
Roskoe is offline  
post #3 of 4 Old 04-24-2013, 06:08 AM
ratmonkey
R.I.P.
 
ratmonkey's Avatar
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19,793
Either the chain in the case or the differential is toast.

'97 zj 5.2, some stuff, some other suff, and some things that even work sometimes.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

ratmonkey is offline  
post #4 of 4 Old 04-24-2013, 08:08 AM
speedbucket
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Jan 2011
Location: chesapeake
Posts: 3,562
Could be CV axle shafts popping under load


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
V8 zj at 6" . Double tri rear and true 3 link front. Stretched to 108"
speedbucket is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome