post #1 of Old 03-28-2013, 01:34 AM Thread Starter
jackednmuddy
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Location: mapleridge
Posts: 6
loud humming in axel

I just lifted my 96 zj 5.2 v8 limited, 4 inches and I'm now getting a humming vibration when I hit 45kms and 80 kms anyone know how to fix this?

And does anyone know why, when I take off hard it shifts for the first few gears but at around 4900 rpm and 98 kph, its like the tranny disengages or something cause it will keep rapidly reving but not go, till I release the gas and re apply it. The red line starts at 5300rpm on my truck and theres no slipping in the tranny anytime?????

jackednmuddy is offline  
post #2 of Old 03-28-2013, 06:57 AM
ejschultz
Web Wheeler
 
ejschultz's Avatar
1997 ZJ 
 
Join Date: Feb 2010
Location: Crown Point
Posts: 3,415
Bad pinion angle is likely the culprit. Sounds like it's time for adjustable control arms.

97 ZJ - 5.2L, 242, 4" IRO lift w/short arms & adj. TBs, JKS Discos/BPEs, DT3000s, Aussie'd 44A, sliders, OEM skids/hooks/hitch, 31" Duratracs on 15x8s
14 JKU Sport S - Stock
Build
ejschultz is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome