Leak under the front bumper - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 02-10-2013, 02:57 PM Thread Starter
simma
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Belgrade
Posts: 2
Leak under the front bumper

Hi, people
this is my first post on the forum, and my english is not so good so if I made some writing mistake, don't be angry on me.
I own 1998. ZJ,5.2 lit with 97000km
My problem is that I notice some small leak under the front bumper on the right side. I can't determine is it oil leak or cooling liquid leak?

Did anyone had similiar problem with Jeep?



simma is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 02-10-2013, 04:26 PM
hezx
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Mar 2012
Location: Chesapeake
Posts: 258
Right side as in passenger..... transmision..... right side as in dirver.... oil, brake, or coolant, maybe window wash?

What color is it?
hezx is offline  
post #3 of 6 Old 02-11-2013, 03:26 PM
alivenkickin28
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Feb 2007
Location: Apalachicola, Florida
Posts: 1,687
your cooler lines go through on the passenger side (right) of the radiator. You have quick disconnect lines there so you are either leaking transmission fluid or coolant.

1995 JGC Limited 5.2 v8, black with gold trim
1976 Olds 98, 82 Olds 98, 84 Olds 98, 89 Trans AM
http://s221.photobucket.com/albums/d...livenkickin28/
alivenkickin28 is offline  
post #4 of 6 Old 02-11-2013, 05:44 PM
LouC
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Feb 2008
Location: NY
Posts: 1,735
I don't think that 98s had quick disconnect lines (mine does not) but that rubber line that goes into the bottom fitting on the trans cooler can leak and you will get trans oil right under the bumper. What color is the liquid? Trans oil=reddish color. Antifreeze used to be green now a days can be almost anything depending on what was used....

2007 WK Limited Hemi QDII
1998 ZJ Laredo 4.0 Selectrac
LouC is offline  
post #5 of 6 Old 03-29-2013, 03:20 PM Thread Starter
simma
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Oct 2011
Location: Belgrade
Posts: 2
Thank you for all suggestion. Problem solved, it was transmission oil leak because of loss the connection on rubber pipe. Problem was sold without cost and show up because during the winter, rubber parts became harder then usual - my mechanic explanation
simma is offline  
post #6 of 6 Old 03-29-2013, 04:42 PM
LouC
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Feb 2008
Location: NY
Posts: 1,735
The original clamps are spring clips that can lose their tension over time, I had the same leak and solved it with a screw clamp.

2007 WK Limited Hemi QDII
1998 ZJ Laredo 4.0 Selectrac
LouC is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome