Keyless Entry for a WJ - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > Keyless Entry for a WJ

Baseline 4x4 Lifetime Warranty 4340 Chromoly Axle Shaft KiClayton Off Road WJ Long Arm Kits!Clayton Off Road - JK Prototype Gas Tank Skid

Reply
Unread 06-02-2009, 10:44 AM   #1
W3MOT
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 235
Keyless Entry for a WJ

Hello,

I am looking for an OEM keyless entry remote for a WJ. I know they're on ebay, but I do not know how to program it.. What do I have to go through to program this thing? I'm assuming that I have to take it to the dealer.. How much would that cost?

Thanks!

W3MOT is offline   Reply With Quote
Unread 06-02-2009, 11:09 AM   #2
alexsious
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Dec 2008
Location: Leesburg, VA
Posts: 487
its like 50-60 bucks to have the dealer program it
alexsious is offline   Reply With Quote
Unread 06-02-2009, 11:26 AM   #3
Wheelin98TJ
JEEP FREAK
 
Wheelin98TJ's Avatar
1998 TJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2004
Location: , Southeast MI
Posts: 24,358
You need a scanner to program the keyless entry fob.
Wheelin98TJ is offline   Reply With Quote
Unread 06-02-2009, 11:54 AM   #4
W3MOT
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: New York
Posts: 235
Crap. Anything cheaper?
W3MOT is offline   Reply With Quote
Unread 06-02-2009, 12:28 PM   #5
Wheelin98TJ
JEEP FREAK
 
Wheelin98TJ's Avatar
1998 TJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2004
Location: , Southeast MI
Posts: 24,358
Quote:
Originally Posted by W3MOT View Post
Crap. Anything cheaper?
Probably not.

The DRBIII scan tool you need costs about $6,000.

The shops that have them want to recover their cost, so they charge for using them.
Wheelin98TJ is offline   Reply With Quote
Unread 06-02-2009, 12:43 PM   #6
MJeep04
Registered User
 
Join Date: May 2009
Location: Orlando
Posts: 19
I had a mustang Cobra, and I was able to program it myself with a certain sequence of events. There is not something like this on the jee?
MJeep04 is offline   Reply With Quote
Unread 06-02-2009, 02:00 PM   #7
Wheelin98TJ
JEEP FREAK
 
Wheelin98TJ's Avatar
1998 TJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2004
Location: , Southeast MI
Posts: 24,358
Quote:
Originally Posted by MJeep04 View Post
I had a mustang Cobra, and I was able to program it myself with a certain sequence of events. There is not something like this on the jee?
Nope, you must use a scanner.

Save your time searching Google and anywhere else. There are no tricks to programming these remotes.
Wheelin98TJ is offline   Reply With Quote
Unread 06-02-2009, 02:06 PM   #8
crashcraddock
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Mar 2009
Location: Moore, OK
Posts: 402
Can you program any remote from a WJ to work?
crashcraddock is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.