Idle problem on cold start - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 09-10-2003, 12:55 PM Thread Starter
javapro
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1
Idle problem on cold start

Hi,

I have a 98 ZJ 4.0 inline 6. This morning, on a cold start it would not idle by itself unless I kept my foot on the gas. This happened once before, about two weeks ago, but between then and now it's been fine. I'm not certain, but I think the problem went away if I kept my foot on the gas, then moved the transmission to "D" - it's almost as if the engine wont idle in "P" or "N" by itself. This might have just been coincidence as the car may have warmed up or something.

Any ideas ?

javapro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 09-10-2003, 01:00 PM
ALS59LTD
Registered User
 
ALS59LTD's Avatar
2003 TJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2002
Location: NY
Posts: 79
try testing/replacing your IAC motor (idle air control) not sure where it is on the I6, should be near the throtle body.

-Alex
http://www.jeepforum.com/forum/f22/turbocharged-2-4l-jeep-tj-me-too-2255329/
ALS59LTD is offline  
post #3 of 3 Old 09-10-2003, 01:25 PM
Jillie
Registered User
 
Jillie's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 116
i had the same problem last year...it only got worse....it stopped after i replaced the battery.....

not sure if that could be your problem but it was mine.....i was late to work many times because of that.....then one day it just died in the middle of an intersection after comming home from checking out a band at a bar. my time in my center console kept resetting also......(sign my battery was low)

97 I6 ZJ
K&N FIPK
Flowmaster muffler

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Jillie is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Erratic idle at cold weather start-up. smoulding ZJ Grand Cherokee Forum 3 11-26-2009 10:27 AM
High rpm idle on cold start. Frangeron ZJ Grand Cherokee Forum 3 07-23-2008 05:54 AM
High idle at Cold start? hinchcliffe ZJ Grand Cherokee Forum 5 11-02-2006 09:04 AM
Surging idle at cold start mtcox ZJ Grand Cherokee Forum 5 06-05-2006 08:25 PM
Rough idle at cold start --- 01' Grand with I-6 VA_Jeepster WJ Grand Cherokee Forum 7 09-02-2003 06:07 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome