at idle has a weird vibration - Page 2 - JeepForum.com

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #16 of 25 Old 02-21-2012, 04:55 PM
hdrocknroll
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Flint
Posts: 2,274
Oh ya forgot, Anchor Engine Mounts from Advance,Part No. 2794,Part No. 2793, $41.20 for both with discount code.Can also be had, at Rock Auto 13 bucks a piece,Trans mount ANCHOR Part # 2864 16 bucks plus shipping.
__________________


Always !! Keep A Firm Grip On Your Tool !!

Watch Out For The Air Hose Gone Wild!! Or Wear A Cup,: True Story


Quote:
Originally Posted by rooster51 View Post
Whats the worse that can happen? Your jeeps already broke.


hdrocknroll is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 25 Old 02-21-2012, 07:10 PM
ZJPRKID
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Nov 2011
Location: Guaynabo
Posts: 28
If you don replace all mounts at once the new ones will deteriorate in a cupel of weeks to were it would be recommended to replace them again
ZJPRKID is offline  
post #18 of 25 Old 02-21-2012, 07:12 PM
shad366
Registered User
2002 WJ 
 
Join Date: Sep 2010
Location: Huntington
Posts: 159
It is the motor or transmission mounts. Mine does the same thing.

2002 Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 WJ
shad366 is offline  
post #19 of 25 Old 02-21-2012, 07:13 PM
hdrocknroll
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Flint
Posts: 2,274
Quote:
Originally Posted by ZJPRKID View Post
If you don replace all mounts at once the new ones will deteriorate in a cupel of weeks to were it would be recommended to replace them again
Oh Ya !! Trans mount will be done next week, had to order it.

Always !! Keep A Firm Grip On Your Tool !!

Watch Out For The Air Hose Gone Wild!! Or Wear A Cup,: True Story


Quote:
Originally Posted by rooster51 View Post
Whats the worse that can happen? Your jeeps already broke.


hdrocknroll is offline  
post #20 of 25 Old 02-21-2012, 07:17 PM
hdrocknroll
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Flint
Posts: 2,274
Quote:
Originally Posted by shad366 View Post
It is the motor or transmission mounts. Mine does the same thing.
Both,will cause the vibes,other people on here fixed problem, same way.

Always !! Keep A Firm Grip On Your Tool !!

Watch Out For The Air Hose Gone Wild!! Or Wear A Cup,: True Story


Quote:
Originally Posted by rooster51 View Post
Whats the worse that can happen? Your jeeps already broke.


hdrocknroll is offline  
post #21 of 25 Old 02-22-2012, 12:32 AM
hdrocknroll
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Flint
Posts: 2,274
Here is better pic ,what new one looks like,all rubber intact,no holes,no tears,cant see any light through it.
Attached Thumbnails
Motor mount.jpg  

Always !! Keep A Firm Grip On Your Tool !!

Watch Out For The Air Hose Gone Wild!! Or Wear A Cup,: True Story


Quote:
Originally Posted by rooster51 View Post
Whats the worse that can happen? Your jeeps already broke.


hdrocknroll is offline  
post #22 of 25 Old 04-26-2012, 10:45 AM
soulat0
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Apr 2012
Location: Harrisburg
Posts: 1
I have the vibration issue too, and it only got worse after adding the lift. I noticed when I put the transfer case in neutral, the vibration seem to go away. Do you think this could still be an issue with the mounts, or an issue with the t-case?
soulat0 is offline  
post #23 of 25 Old 04-26-2012, 11:06 AM
hdrocknroll
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Flint
Posts: 2,274
First thing would be to check the mounts.
It could be the mounts, cuz when U put the TC in neutral ,I don't think there would be a load in the engine.
Maybe some one else will chime in with more detail

Always !! Keep A Firm Grip On Your Tool !!

Watch Out For The Air Hose Gone Wild!! Or Wear A Cup,: True Story


Quote:
Originally Posted by rooster51 View Post
Whats the worse that can happen? Your jeeps already broke.


hdrocknroll is offline  
post #24 of 25 Old 04-26-2012, 11:43 AM
dean477
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Los Angeles
Posts: 192
do you have to have an engine crane to change the mounts? Or how do you go about supporting the engine while changing them?
dean477 is offline  
post #25 of 25 Old 04-26-2012, 11:53 AM
hdrocknroll
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Dec 2011
Location: Flint
Posts: 2,274
Jack the engine, With a 2 by, board across the oil pan.I used short pc. of 2X8

Always !! Keep A Firm Grip On Your Tool !!

Watch Out For The Air Hose Gone Wild!! Or Wear A Cup,: True Story


Quote:
Originally Posted by rooster51 View Post
Whats the worse that can happen? Your jeeps already broke.


hdrocknroll is offline  
Reply

Tags
idle issue , idle problems , idles rough , vibrating , vibration

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Weird vibration 98ZJDan ZJ Grand Cherokee Forum 6 03-19-2010 05:48 PM
Weird vibration at low speed/idle befumo ZJ Grand Cherokee Forum 0 06-03-2009 12:56 AM
Rough Idle/High Idle/Weird Shifting FIXED!! UKFan4Sure! ZJ Grand Cherokee Forum 5 04-28-2007 07:43 AM
weird vibration jeep1987 ZJ Grand Cherokee Forum 6 12-05-2006 08:22 AM
Weird Vibration :S ??? jeepunlimited ZJ Grand Cherokee Forum 2 11-24-2006 11:04 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome