I broke something. Not sure what it is. Attached picture. Pls help! - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 10-12-2009, 11:20 AM Thread Starter
jeep_zj98
Registered User
2012 WK 
 
Join Date: Nov 2006
Location: Castle Rock, CO
Posts: 102
I broke something. Not sure what it is. Attached picture. Pls help!

I was reinstalling the coolant reservoir and I hear a snap. Looks like i broke the tiny tube that connects these two parts.

When I now run the jeep, i hear a hissing (i think it is some kind of vaccum) sound.

Anyone know what that part is called and what it effects? I am thinking it could be part of cruise control. Also, where can I find the connecting tube and what's the part number?

Thanks much and here is a pic of it. A tiny tube connected those two pieces circled in red.



This is a 1998 ZJ, 4.0, 249 tranny.

jeep_zj98 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 10-12-2009, 11:24 AM
HighLonesome
Belief In All Things Jeep
 
HighLonesome's Avatar
1995 ZJ 
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Mexico
Posts: 6,772
Minor. Vacuum to the cruise control servo.
HighLonesome is offline  
post #3 of 6 Old 10-12-2009, 11:27 AM
DerangedPony
Registered User
2004 WJ 
 
Join Date: Jun 2009
Location: WI
Posts: 142
Just get some rubber vacuum hose and reconnect it. Any auto parts store will have what you need.
DerangedPony is offline  
post #4 of 6 Old 10-12-2009, 11:29 AM
little_Jeep
Registered User
1998 TJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2006
Location: Louisville, KY
Posts: 5,965
X2 on the simple fix. Go to O'Reilly's and purchase some vacuum hose of the proper diameter. Hose is sold by the foot for next to nothing.
little_Jeep is offline  
post #5 of 6 Old 10-12-2009, 11:29 AM Thread Starter
jeep_zj98
Registered User
2012 WK 
 
Join Date: Nov 2006
Location: Castle Rock, CO
Posts: 102
Thanks for the quick response, Five.nine and DerangedPony.

That's what i thought (cruise control). I rarely use cruise control anyway, so this can wait till next weekend before I fix it. Maybe I will just use a hose and clamp it if I cannot find the correct part.
jeep_zj98 is offline  
post #6 of 6 Old 10-12-2009, 11:54 AM
HighLonesome
Belief In All Things Jeep
 
HighLonesome's Avatar
1995 ZJ 
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Mexico
Posts: 6,772
Plug it until you fix it. The left side on your pic.
HighLonesome is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
Coolant in oil? Pic attached ry1820 ZJ Grand Cherokee Forum 53 02-03-2010 09:29 PM
What a Day, Pics Attached bigjeep39 ZJ Grand Cherokee Forum 32 03-18-2009 01:49 AM
What is attached to the top of your jeep? ABerry ZJ Grand Cherokee Forum 19 01-07-2009 02:38 AM
How Are The Mirrors Attached? graysonp ZJ Grand Cherokee Forum 3 10-26-2007 01:59 PM
Please ID this part- picture attached zeketorrence ZJ Grand Cherokee Forum 7 02-11-2007 09:18 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome