Help! Speedo spaz and stall. - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > Help! Speedo spaz and stall.

JK Front 3 Link Prototype - Clayton Off RoadDon't forget the Jeep Forum discount, 10% off!Ruffstuff Axle Simple Swap Kit!

Reply
Unread 04-28-2013, 08:12 PM   #1
Nolvck
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Aug 2012
Location: Dallas, Texas
Posts: 18
HELP! Stalling and speedo problems

Ok so here is how it all started. My AC hasn't worked since last summer, since its starting to heat up here in Texas I filled it with refrigerant and seem to have fixed the problem. Now here is where the new problem starts. Today was the first day I really needed to use my AC... When turning the AC on my speedo jumped up and down several times. I turned it off, and it stopped. At this point my CEL decided to come on. When I pulled up to a light my speedo started jumping again, when the light turned green I gave it gas and it just rev'd up as if I were in nuetral and stalled... Not sure how my AC running is causing so many problems but keeping it off allows my jeep to run as normal. Anyone know what may be causing this? I would like to be able to keep the AC on and not have to worry about stalling at every stop. Thanks folks.

Vacuum problem???


Last edited by Nolvck; 04-28-2013 at 08:45 PM..
Nolvck is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-28-2013, 08:16 PM   #2
Nolvck
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Aug 2012
Location: Dallas, Texas
Posts: 18
Oh sorry. I have a 96 zj with a 4.0 I6
Nolvck is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-28-2013, 09:59 PM   #3
Nolvck
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Aug 2012
Location: Dallas, Texas
Posts: 18
No one huh?
Nolvck is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-28-2013, 10:36 PM   #4
jm8881
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Oct 2005
Location: , California
Posts: 429
Quote:
Originally Posted by Nolvck View Post
No one huh?
It's a very odd and specific and probably rare problem. I don't know if anyone could diagnose it over the internet.

My only guess is to check the harness coming from the ac compressor and look for a break in any wires. You could have a rats nest in there where they chewed through some wires and they are grounding out on each other causing strange problems.
jm8881 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.