Help! Battery won't keep charged! - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 12-20-2010, 11:43 AM Thread Starter
E-Racer
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Florida
Posts: 36
Help! Battery won't keep charged!

Battery wont stay charged while driving. I can start the engine, put it in drive and have a smooth ride, but the guage for my battery shows the battery charge slowly dropping. Right now my temporary fixe has been unplugging the radio/antenna, took out the fuse for the interior lights, i keep yhe AC/heater off, and drive with now heads lights. Battery still slowly drains. Ive been having it recharged at advance auto. Alright before you ask. I checked the battery and alltenator. Took it to advance autos and they checked them out with their diagnostic tool. There was a weird clicking noise whenever i would open the door, so I figured there was wire draining the battery somehow. Took apart the dash and inspected the radio, VIC, and glove department. I noticed that the silonoid on the block under the glove department was making the sound, I disconnected it but then i heard a electric swush sound so i plugged the solinoid back in. I Was afraid i might be damaging something. I'm working on replacing the battery cables. The positive cable has some brown discoloration. I was wondering if anyone had anyother suggestions or ideas.

E-Racer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 12-20-2010, 12:33 PM
melk
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Sep 2009
Location: Charlotte
Posts: 2,890
It sucks but it's almost guaranteed to be a bad battery and/or alternator. Plenty of stories on here from folks who had random electrical problems with the batt/alt testing good. Eventually replaced them and it did the trick. GL.
melk is offline  
post #3 of 6 Old 12-20-2010, 12:48 PM Thread Starter
E-Racer
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Florida
Posts: 36
Quote:
Originally Posted by melk View Post
It sucks but it's almost guaranteed to be a bad battery and/or alternator. Plenty of stories on here from folks who had random electrical problems with the batt/alt testing good. Eventually replaced them and it did the trick. GL.
Yeah I got lazy and didn't check the forums. Thanks though melk, I'll keep an open mind to the testers being incorrect. I'm going to look through the forums now.
E-Racer is offline  
post #4 of 6 Old 12-21-2010, 09:37 AM
tcar
Registered User
2000 WJ 
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 855
Could be a bad diode in the alternator.

Could be a short somewhere.

Don't know of an electric motor that operates when the door is open??? Strange.

Do a google search for "parasitic drain" or battery drain.
tcar is offline  
post #5 of 6 Old 12-21-2010, 09:57 PM
impuresoul2k3
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Mar 2007
Location: Nebraska
Posts: 566
Sounds like alternator. If the battery is good, the alternator should still power the rest of the vehicle.

1993 Grand Cherokee Limited, 5.2L
Modified/Slightly Ported Kegger
Air hat spacer
Modified Throttle body
Flowmaster muffler
impuresoul2k3 is offline  
post #6 of 6 Old 12-22-2010, 01:52 AM Thread Starter
E-Racer
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Aug 2010
Location: Florida
Posts: 36
Well I think I fixed it. Went to the AAutos and was going to replace the terminals. Decided against it. I scatched the top layer of the insulation of the battery cables to check for burned discoloration. Coloration look great under the surfaced. Decided the cables and terminals were good. Talked to the AA guys and they said they could gurentee if the alternator and battery are bad or good if I removed them from the vehicle and had the test them. Bat and alt passed through all checks. I did notice something when I was removing the alt. A connector on the positive cable was heavily corroded. Cleaned it right up and the battery now keeps a charge. It's the only problem I could find that could possibly cause a problem like this. Amazing how I stinker onto it. I went through so many checks and disconnecting of wiring to find the cause. Well I guess I'll have plenty to put back together now. Radio, VIC, Interior lights, overhead roofing console. Thanks for the support guys, your input helped me brainstorm. Wish I could upload the pics I have of the connector. Could help others. Not hard to find tho, just follow the red cable.
E-Racer is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
A/C was re-charged now blows warm air torchd ZJ Grand Cherokee Forum 3 07-16-2010 08:13 PM
Re-Charged My A/C torchd ZJ Grand Cherokee Forum 1 05-10-2010 06:08 AM
AC Maight Need Charged??? reneveah ZJ Grand Cherokee Forum 6 06-12-2009 09:45 PM
Battery will not stay charged TheAngus ZJ Grand Cherokee Forum 4 03-05-2008 10:51 AM
Charged for work already done Bob1969 ZJ Grand Cherokee Forum 5 02-17-2007 03:57 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome