help !!!!! 1996 gc pcm diagram - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 12-14-2012, 06:00 PM Thread Starter
newbiegrand
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tulsa
Posts: 5
help !!!!! 1996 gc pcm diagram

I have been having problems with my gc stumbling and stalling
on occasion it seems to do it when cold but sometimes it will run just fine.
I am aware of the issues with the pcm going bad (solder breaking inside)
however today I decided to do a little maintenance due to a post I
read about cleaning the connections. this went well until I got to the last
one the Grey plug..which I beleive is described as "c3" anyway when I unplugged it basically the whole plug came appart in my hand exposing some 20 wiring plugs that should be seated into the grey portion of the main plug that attaches to the pcm..this is no longer the case. So I don't short out, smoke or set my gc on fire..please can anyone tell me where I can find a pin out for the connector (must contain wire color) so I can match the wires back to the numbered pin out and get my gc running again..thanks for any help.

newbiegrand is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 12-14-2012, 06:21 PM
KoreaZJ
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Aug 2011
Location: GANGNAM STYLE
Posts: 2,666
Welcome to JF!

KoreaZJ is offline  
post #3 of 6 Old 12-19-2012, 12:08 PM Thread Starter
newbiegrand
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tulsa
Posts: 5
KoreaZJ thanks so much..this worked perfect for getting everything back in place, unfortunately
the stalling problem I am having is still ongoing, so I will be trying the hose clamp trick to see if
that keeps the plugs secured enough. if not looks like a new pcm for me. well I'm off to the
store to get some dielectric grease and a hose clamp ..wish me luck.
newbiegrand is offline  
post #4 of 6 Old 12-19-2012, 04:16 PM
KoreaZJ
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Aug 2011
Location: GANGNAM STYLE
Posts: 2,666
Have you checked for fault codes? Look... HERE

More ideas for stalling in this thread... HERE
KoreaZJ is offline  
post #5 of 6 Old 06-24-2013, 11:38 AM Thread Starter
newbiegrand
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Dec 2012
Location: Tulsa
Posts: 5
just to let everyone know this issue was resolved not long after my last post back in December of last year
in my case it was the battery cables / not the terminal connections but the connection of cable to the terminal
connectors ..under the chrome plate that you cannot see through after removing I found corrosion and all kinds
of evidence of loose connection/arcing on the negative side (positive side was not much better) I cut the cables back a couple
inches and reattcted to new terminals and bam I have yet to have any intermitten issues with the ZJ dying since.

I know there are other issues that can cause this but after all my efforts it was just connections to the battery
cables... ..good luck to all with this issue.
newbiegrand is offline  
post #6 of 6 Old 06-24-2013, 12:43 PM
dellis
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Vienna
Posts: 313


Thank-you so much for updating the solution to the problem. I wish everyone did this.
dellis is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome