Has your jeep ever fixed itself? - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 11 Old 10-14-2013, 05:05 PM Thread Starter
Sextiva
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Nov 2009
Location: ky/in/fl
Posts: 325
Has your jeep ever fixed itself?

After I put my transfer case in it was making a really loud whining noise at low speed an on decel like a power steering pump out of fluid, and at 40 mph+ it started vibrating pretty bad. I decided to call it a day. Went to bed and woke up, hopped in to go to work and I noticed the whine was gone. Then all the way to work I drove 60, the first time in over 3 years I've been able to drive over 45. It was as quiet as a new car and smooth as butter.

I remember having another problem a few years ago and it just stopped doing it over night and hadn't done it since. It involved shuddering and then stalling when coming to a(every) stop.


1996 GC
Sextiva is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 10-14-2013, 05:08 PM
VBJeepWJ
Registered User
2003 WJ 
 
Join Date: Oct 2013
Location: Virginia Beach
Posts: 231
Quote:
Originally Posted by Sextiva View Post
After I put my transfer case in it was making a really loud whining noise at low speed an on decel like a power steering pump out of fluid, and at 40 mph+ it started vibrating pretty bad. I decided to call it a day. Went to bed and woke up, hopped in to go to work and I noticed the whine was gone. Then all the way to work I drove 60, the first time in over 3 years I've been able to drive over 45. It was as quiet as a new car and smooth as butter.

I remember having another problem a few years ago and it just stopped doing it over night and hadn't done it since. It involved shuddering and then stalling when coming to a(every) stop.
I have had the shuddering problem before. Brought my car back to the dealer and they checked it out and said nothing was wrong. Immediately I was like yes there is. Then they showed me and no problem ever since. It would stall and cut off at every light.
VBJeepWJ is offline  
post #3 of 11 Old 10-14-2013, 05:47 PM
JohnnyZJ
Registered User
2007 JK Wrangler 
 
Join Date: Oct 2008
Location: Calgary
Posts: 2,571
vibrations don't fix themselves until something falls off.

07' JKUR rollin on 35s
JohnnyZJ is offline  
post #4 of 11 Old 10-14-2013, 06:22 PM
SDHarleydad
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Jun 2012
Location: Spring Valley
Posts: 188
Maybe you got visited by the Jeep Fairy

Casper
1994 JGC Laredo
SDHarleydad is offline  
post #5 of 11 Old 10-14-2013, 06:37 PM
dnuccio
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Phoenix
Posts: 3,483
when i pulled my trans to replace the front pump seal. when i put the trans back in and fired it up, it made these huge squealing sounds and the engine wouldnt rev over 1500rpms, even with my foot to the floor. shut it down and called it a day. next day, fired up, no squealing and it drove like a champ.

Reliability is relative
R.I.P. Ratmonkey
dnuccio is offline  
post #6 of 11 Old 10-14-2013, 07:45 PM
ZJeep213
Registered User
1993 XJ Cherokee 
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kansas
Posts: 23
The Jeep Fairy does exist. Replaced the water pump one day. Went to take a test drive, would only stay running with my foot on the gas. no idle, would die instantly without flooring it. Got pissed off and walked away for a few hours, came back and it was running just fine without doing anything.
ZJeep213 is offline  
post #7 of 11 Old 10-14-2013, 08:01 PM
AnotherRedZj
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Feb 2012
Location: fort walton beach
Posts: 2,457
When normal problems go away suddenly.....expect something to fail..... catastrophically.

96 ZJ sittin up 6" on 35's with 4:56's and a 12k winch. Cuz...why the hell not!?
AnotherRedZj is offline  
post #8 of 11 Old 10-14-2013, 08:16 PM
xcaliber81
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Prince George
Posts: 3,817
LF axle seal was leaking before i did the oil change in the diff. now it stopped lol dont know why.
xcaliber81 is offline  
post #9 of 11 Old 10-14-2013, 10:13 PM Thread Starter
Sextiva
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Nov 2009
Location: ky/in/fl
Posts: 325
It wasn'ta normal problem so maybe I'll get lucky. Drive it a 100 miles today at 60 and it's running perfect. Idk, I'm not complaining. These stories are awesome though.

1996 GC
Sextiva is offline  
post #10 of 11 Old 10-14-2013, 11:53 PM
Oldfrog
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Feb 2008
Location: Louisiana/Texas
Posts: 5,092
If any of you have any stroke with him/her, please tell the Jeep Fairy to fill my gas tank up every week. I'll be forever grateful.

2007 5.7 Hemi, Ltd. QD II -
1997 ZJ, 4,0 select trac, Up country, track lok.
Oldfrog is offline  
post #11 of 11 Old 10-15-2013, 06:57 AM
sebian
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Sep 2009
Location: Austin
Posts: 1,511
I had a fuel pump stop working once. After testing all the power going into it, and testing the pump, it seemed 100% bad pump. Then after about 2 days, the pump just started working again. Reassembled everything and have been good to go since!

1995 ZJ 5.2L V8 318. 230,000 miles and still rollin.

List of parts not replaced yet:
...
sebian is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome