Grand Cherokee'97 trans.problem or something else? - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > Grand Cherokee'97 trans.problem or something else?

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineSavvy Billet LED Tail LightsWant to be able to SEE? DOT Approved Headlights for under

Reply
Unread 08-28-2003, 06:38 PM   #1
Sergey
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 3
Grand Cherokee'97 trans.problem or something else?

Hi everyone!
I own Grad Cherokee ’97 (6cyl.) with 103 000 on it.
When I am going about 70mph (interstate driving) some times I fill like my GC shot off the transmission and the car losing speed. Then I pull over and after few minutes start up the car, I can continue to drive for another 2 hours or 30 minutes or 5 hours and I never know when it will happen again, but it’s always happen.
When I had a trip from New York to Virginia I stopped three times for that reason.
I am sorry for not native English. Thanks a lot for your advice!!!

Sergey is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 08-30-2003, 06:04 PM   #2
whitevette
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Phoenix, AZ
Posts: 268
Have you ever changed the fluid?
__________________
Darkness is deaths ignorance, and the Devils time.
'96 Grand Cherokee Laredo
'93 Taurus SHO
'77 Corvette L-48
'74 Land Cruiser FJ40
whitevette is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-15-2003, 05:44 PM   #3
Sergey
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 3
Yes. I own my GC'97 for 3 years, and I love it.
So all service was done on time.
Thanks.
Sergey is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-15-2003, 06:05 PM   #4
whitevette
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Phoenix, AZ
Posts: 268
Sounds like it could be a Throttle Position Sensor (TPS) starting to die.
__________________
Darkness is deaths ignorance, and the Devils time.
'96 Grand Cherokee Laredo
'93 Taurus SHO
'77 Corvette L-48
'74 Land Cruiser FJ40
whitevette is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-17-2003, 05:02 PM   #5
Sergey
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 3
Thank you for help. Is computer transmission diagnostic can help to find the problem?
Sergey is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 09-20-2003, 02:17 PM   #6
Rockhound79
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Apr 2003
Location: Bellerose Village, NY
Posts: 34
Have the throttle body and fuel injectors cleaned.
Rockhound79 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.