GDM to digital VIC on a ZJ laredo??? help? - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > GDM to digital VIC on a ZJ laredo??? help?

FS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great valueRIGID LED Light Blowout Sale - All Sizes, All Series, all End of Summer Sale, 20% OFF!

Reply
Unread 11-09-2005, 09:25 AM   #1
mailforjon
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston, MA
Posts: 998
GDM to digital VIC on a ZJ laredo??? help?

hey guys. was reading some recent posts regarding swapping a boring laredo GDM for the digital VIC from a limited. found several in the local graveyard and was interested in making the swap. a few concerns/comments thought you all might be able to help me with....i wanted to write up detailed a how-to (with pics) for this swap if i can get all the details ironed out....

1) seems as if the digital VIC uses two wiring harnesses while the GDM uses one. i believe from what ive read that the laredo has the second harness tucked up behind the a/c controls and just needs to be plugged in. is this correct?

2) apparently the laredo doesnt have the coolant level sensor that the limited has. seems to be two ways around this.....1) jumpering the wires for this sensor or 2) buying the sensor and wiring it to the VIC harness. i know someone has jumpered the wires. if so, which wires did you jumper together? if anyone has added a coolant sensor, how did you do this?

3) does anyone have the connector diagrams for the VIC?

4) also read that someome who jumpered the wires then got a low coolant message possibly related to resistance across the jumpered wires. anyone know what kind of resistor to add to this circuit to bypass the low coolant message?


thanks guys i look forward to hearing your input on this one. i think it could be a cool swap (especially for those that dont have the overhead console).

-jon-

mailforjon is offline   Reply With Quote
Unread 11-10-2005, 09:55 PM   #2
mailforjon
Registered User
2005 WK 
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston, MA
Posts: 998
bueller? bueller?
mailforjon is offline   Reply With Quote
Unread 06-18-2013, 02:54 PM   #3
Yoda95
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Jun 2013
Location: Marietta, GA
Posts: 45
I'll bump this one up because I am interested in doing it, too.
Yoda95 is offline   Reply With Quote
Unread 06-18-2013, 03:30 PM   #4
PolkaPower
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Abyss, MD
Posts: 16,037
Why do you want to put that piece of crap in your truck? Put something useful there like some gauges, a cb, or , storage cubby.
PolkaPower is offline   Reply With Quote
Unread 06-18-2013, 05:10 PM   #5
coralman
green backs to no backs
 
coralman's Avatar
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2010
Location: florida
Posts: 4,421
Because we like flourescent tube displays In my 98 I didn't have a gdm nor vic, just a cubby. I installed a LOM, a coolant bottle that accepted a sensor, a washer bottle that accepted a sensor, and ran some wires to get other functions. Since there is about 8 different wiring diagrams for esch section of the vic I doubt they will get posted. Best bet is to get a fsm which you will need eventually anyway which has the diagrams. Not extremely difficult to do but I ran matching wire to the diagrams so if a problem developed I could still use the diagrams to troubleshoot.
__________________
Move over bear.I'm tired of working on the jeep

Links to axle rebuilds, mount replace,a/c box rebuild,ect in history section of my profile page
coralman is offline   Reply With Quote
Unread 06-18-2013, 05:13 PM   #6
coralman
green backs to no backs
 
coralman's Avatar
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2010
Location: florida
Posts: 4,421
In my 98 I just had a cubby,no gdm no vic. I had to run some wire, install a LOM, install a coolant and washer bottle that would accept the sensors. I mean if your gonna do it, take full advantage of what it offers.
__________________
Move over bear.I'm tired of working on the jeep

Links to axle rebuilds, mount replace,a/c box rebuild,ect in history section of my profile page
coralman is offline   Reply With Quote
Unread 06-18-2013, 06:33 PM   #7
xcaliber81
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: Jul 2012
Location: Prince George, B.C
Posts: 2,834
I already have all the necessary wires in my jeep. I believe the 93-95 gdm/vic has 1 harness and 96-98 has gdm/vic has 2 harnesses something like that not 100% sure but it could be switched.
__________________
Im indian my elders name is Jeep Grand Cherokee, I mean Chief Grand Cherokee. Quoted from Peter Griffin.
xcaliber81 is offline   Reply With Quote
Unread 06-18-2013, 08:54 PM   #8
vonericsen
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: Nov 2009
Location: Longmont, Colorado
Posts: 777
You need all the sensors and other wiring in place. Then you gotta get lucky you don't get one with bad solder joints or other issues. Buy one for your year range: 93-95 or 96-98. It will probably end up being more work than it's worth if you ask me, but it's your jeep.
__________________
[URL="http://www.jeepforum.com/forum/f197/vonericsens-build-thread-995145/"]Build Thread[/URL]

Moss Green 95 5.2l zj- 3in lift (2" BB + Upcountry coils), 255 75 R17 BFG M/T on JK Moabs, Durango Airhat, Mopar ECU, Mopar Tire Carrier
vonericsen is offline   Reply With Quote
Unread 06-18-2013, 09:12 PM   #9
AVR2
Web Wheeler
1993 ZJ 
 
Join Date: Apr 2007
Location: UK
Posts: 2,278
Quote:
Originally Posted by xcaliber81 View Post
I believe the 93-95 gdm/vic has 1 harness and 96-98 has gdm/vic has 2 harnesses something like that
Other way round. The 93-95 VIC has 2 plugs, 96-98 has one plug. And I'm feeling the VIC love - I just love gimmicky digital displays in cars
AVR2 is online now   Reply With Quote
Unread 06-19-2013, 04:08 AM   #10
coralman
green backs to no backs
 
coralman's Avatar
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2010
Location: florida
Posts: 4,421
You may not have the wire that activates the "hey you old fart you forgot to turn off your turn signal " warning, that was one of them I had to run.
__________________
Move over bear.I'm tired of working on the jeep

Links to axle rebuilds, mount replace,a/c box rebuild,ect in history section of my profile page
coralman is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.