Gauge Cluster and Speakers not working - Page 2 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > Gauge Cluster and Speakers not working

FS: 2007-2013 Jeep Wrangler "HALO" Angel Eye KitFlowmaster's Force II Axle-back exhaust system for the 201FS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great value

Reply
Unread 11-05-2013, 01:46 AM   #16
Speedymcracer01
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 663
What year and model is those fuse diagrams for?

Speedymcracer01 is offline   Reply With Quote
Unread 11-05-2013, 01:53 AM   #17
Muzramp
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: May 2013
Location: West Palm Beach, Florida
Posts: 93
Quote:
Originally Posted by Speedymcracer01 View Post
What year and model is those fuse diagrams for?
97/virso.
The fuses should be the same as a 98. I don't think anything electronic changed.
Muzramp is offline   Reply With Quote
Unread 11-05-2013, 02:56 AM   #18
Speedymcracer01
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 663
I recognized the small fuses in the diagram. That's what threw me off. Lol I'm not use to seeing the other relays and stuff around the micro fuses in the interior pdc.
Speedymcracer01 is offline   Reply With Quote
Unread 11-05-2013, 03:08 AM   #19
Speedymcracer01
Registered User
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 663
Have you pulled your radio and gauge cluster to see if the previous owner might have done some rigging or sloppy electrical mods that could be grounding out. Not only disabling the gauges but grounding out the radio's audio out puts.
Speedymcracer01 is offline   Reply With Quote
Unread 11-06-2013, 12:29 PM   #20
Rockeater
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: Superior, Arizona
Posts: 12
To Muzramp,
Your information is just what the doctor needed.
Although #7 fuse was working, the connection across the fuse was not.
I reconnected the link using additional wiring, soldering it the existing good fuse.
Once the connection was good, both my instrument gauge panel and radio speakers are again working.
Thanks !
kickpanel-fuse-box-2.jpg   kickpanel-fuse-box-3b.jpg  
kickpanel-fuse-box.jpg

Rockeater is offline   Reply With Quote
Unread 11-12-2013, 10:22 AM   #21
Rockeater
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jul 2013
Location: Superior, Arizona
Posts: 12
It works.

I read advice from Muzramp.
I did check the fuse connections (Fuse #7) as displayed in his manual.
I reconnected the wiring, and now my speakers and cluster panel work.
Thanks
kickpanel-fuse-box-3b.jpg   kickpanel-fuse-box-2.jpg  
kickpanel-fuse-box.jpg

Rockeater is offline   Reply With Quote
Unread 11-16-2013, 11:22 PM   #22
Muzramp
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: May 2013
Location: West Palm Beach, Florida
Posts: 93
Quote:
Originally Posted by Rockeater View Post
It works.

I read advice from Muzramp.
I did check the fuse connections (Fuse #7) as displayed in his manual.
I reconnected the wiring, and now my speakers and cluster panel work.
Thanks
Awesome
Glad I could help,lol.
Muzramp is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.