EVIC not working properly - JeepForum.com

LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 01-17-2012, 06:54 PM Thread Starter
Registered User
1998 ZJ 
Join Date: Jan 2012
Location: Indianapolis
Posts: 69
EVIC not working properly

I've got a question about my 5.9 ZJ. When I started it up yesterday morning, I noticed that the display was reading two dashes (--) where the digits for the outside temperature should be as well as the DTE, Average MPG, and Instant MPG display. The compass and engine hours display work properly, all the others are acting up on me. Also, the display is not dimming when the lights are on. It worked earlier today but it started acting up again this evening.

Is this a loose connection, or is ththe EVIC going bad? Not a big deal, but it is annoying to see it not reading correctly.

Thanks for your time,

EDIT: It is the little display on the head liner, not below the climate control

DigitalPhoenix is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 Old 02-05-2013, 04:51 PM
Registered User
Join Date: Feb 2013
Location: Grand Forks
Posts: 3
I am having the same problem in my WJ. Did you ever find a solution?
Idowza is offline  
post #3 of 3 Old 02-05-2013, 07:42 PM
Registered User
1994 ZJ 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,666
For ZJ....


A self-diagnostic test is used to determine that the trip computer, compass, thermometer, and all of the display module segments are operating properly electrically. Initiate the self-diagnostic test as follows:

(1) With the ignition switch in the Off position, simultaneously press and hold the Step button and the U.S./Metric button.
(2) Turn the ignition switch to the On position.
(3) Continue to hold both buttons until the display module performs a display segment test. In this test, all of the vacuum fluorescent display segments are lighted.

This test will:
a. Verify that all display segments are functional
b. Check the internal circuitry of the module
c. Check that all of the CCD data bus messages needed are being received.
(4) Respond to the respective test results as follows. If all tests are passed, the module will automatically return to normal operation.
d. In the display segment test, if any segment should fail to light the unit is faulty and must be replaced.
e. If the internal circuitry test is failed, the module will display “FAIL”. If “FAIL” is displayed, the unit is faulty and must be replaced.
f. If the CCD data bus message test is failed, the module will display “CCD”. If “CCD” is displayed, the use of a DRB scan tool and the proper Body Diagnostic Procedures manual are required for further diagnosis.
(5) Momentarily depress and release either button one time to exit the self-diagnostic test mode and return the trip computer, compass, and thermometer display module to normal operation.
KoreaZJ is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
HID headlights not working properly- Please help cheef0216 WK Grand Cherokee & XK Commander Forum 8 12-23-2011 07:35 PM
EVIC not working ccchris WK Grand Cherokee & XK Commander Forum 4 07-20-2009 11:48 AM
4wd not working properly cc1410 ZJ Grand Cherokee Forum 6 06-27-2006 01:12 PM
working properly? Cherokee_lu ZJ Grand Cherokee Forum 2 05-25-2006 08:49 PM
Rear wiper not working properly 1st95gc ZJ Grand Cherokee Forum 16 10-10-2004 06:25 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome