Engine stalling problem with 93 Laredo....please help - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > Engine stalling problem with 93 Laredo....please help

FS: Wrangler RGB Multicolor Fog Light LEDs: Awesome EffectFS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great valueThanksgiving/Black Friday/Cyber Monday Deals at JeepinOutf

Reply
Unread 06-22-2003, 02:47 PM   #1
Silver1.8T
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 6
Engine stalling problem with 93 Laredo....please help

I have a 93 Grand Cherokee Lared0 with the six cylinder engine. Today, I went to start it and it will start up fine but the engine willstop right after that. It does not matter if you give it gas or not, it just kind of turns off. I have recently had all the spark plugs and the distributor replaced. What could this be? How can I fix it?

Silver1.8T is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-22-2003, 11:51 PM   #2
68JEEP
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 8
Stalling

Try cleaning the throttle body. It might be carboned up not letting in enough air?
68JEEP is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-23-2003, 06:27 AM   #3
Silver1.8T
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 6
I tried that but it did not work. Any other suggestions.
Silver1.8T is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-23-2003, 08:12 AM   #4
lambar
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Apr 2003
Location: Dayton, Ohio
Posts: 148
Does it just stall at startup, or has it stalled when on the road?
Are there any check engine, or check gauge lights on?

Do a quick looksee on the air filter, and also the spark plug wires. Maybe even examine the fuel filter (not sure if that will help).

I had a similiar problem a couple months ago. I cleaned TB, did an oil change, and used a fuel line cleaner twice. Problem hasn't reoccured.

They say the additives are worthless, but it couldnt hurt.
__________________
1996 GC Limited 5.2L
2" Coil Spacer
30" General Grabbers
lambar is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-30-2003, 03:16 PM   #5
Hammerhead
Registered User
 
Join Date: Nov 2001
Location: Bryan, Texas
Posts: 28
Crankshaft sensor!!!
Hammerhead is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 06-30-2003, 08:14 PM   #6
boing
Registered User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Nova Scotia, Canada
Posts: 39
It could be your factory alarm screwing up. Another guess?

Boing
boing is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.