Ecu reset? - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > Ecu reset?

FS: Jeep Fog Light LED Bulbs! Several Brightness Options! SPARTAN LOCKERS are on sale BIG TIME at ROCKRIDGE 4WD!Yukon Ultimate 35 axle kit for c/clip axles with Yukon Zip

Reply
Unread 07-15-2014, 06:00 PM   #1
Dubfire98
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: May 2013
Location: Knoxville, Tn
Posts: 204
Ecu reset?

I just finished up replacing my oil pressure sending unit and tps on my 96 5.2. I went to supposedly reset the ecu to let it learn the new to a but I noticed my Vic still kept my maintenance mileage in memory. Did I not reset it properly?

__________________
TN JEEPER
Dubfire98 is offline   Reply With Quote
Unread 07-15-2014, 06:43 PM   #2
ZeeJay1997
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sweet Home, Alabama
Posts: 6,430
when you disconnect the battery, the ecu loses it's volatile memory. it contains things like fuel trim, idle settings... engine stuff...

the vic is just a display. it exchanges no information with the ecu. it communicates with the user, bcm and the radio clock. when you disconnect battery, it loses time, but retains the service interval information.

so it sounds like you can rest easy way up there on rocky top
ZeeJay1997 is offline   Reply With Quote
Unread 07-15-2014, 06:50 PM   #3
Dubfire98
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: May 2013
Location: Knoxville, Tn
Posts: 204
Alright cool deal.
__________________
TN JEEPER
Dubfire98 is offline   Reply With Quote




Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.