Dash lights flashing, loss of tail lights - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > Dash lights flashing, loss of tail lights

Year End Clearance Sale! Save 20%NEW!! HMF 50"-52" light bar mounting brackets!! Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed Line

Reply
Unread 02-05-2011, 10:22 AM   #1
ZOG
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: NEW BRITAIN, CT
Posts: 6
Dash lights flashing, loss of tail lights

97 grand Laredo

A few weeks ago, while driving at night, all my lights started to pulse on and off, (head lights and dash panel lights). Light switch was set to AUTO.
Turning off ignition, or turning light switch from auto to ON, would stop this.
It happened once a week or so.

Now, I have no tail lights, nor dash lights at all, when switch is ON.
When switch is moved to AUTO the dash lights will flash, but still no tail lights.

All fuses appear to be fine. Battery is relatively new.

Researching this problem here, many people think the ignition switch is to blame, some other posts say light switch?

Is there any way to determine, other than replacing both switches? Which would you replace first? Any ideas?


__________________________________________________ __________________________________________________ ___

Update, No one has a light switch in stock locally, will take 2-3 days to get.
Now, when on AUTO , hit the brakes , the dash lights continue to flash, still no tail lights at all.
Thanks


Last edited by ZOG; 02-05-2011 at 03:46 PM..
ZOG is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-05-2011, 11:30 AM   #2
newfieZJ
Registered User
1995 ZJ 
 
Join Date: May 2008
Location: , Alberta
Posts: 6,523
If you consider switching from auto to on changed the charactorics of the issue , I would have to vote for the light switch itself being the issue
newfieZJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-05-2011, 11:31 AM   #3
94chb
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Dec 2009
Location: Whitwell, TN
Posts: 1,956
sounds like it could be a bad relay, its under the passenger kick panel
94chb is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-05-2011, 11:57 AM   #4
JS97ZJ
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2009
Location: Dingmans Ferry, PA
Posts: 2,043
Ratmonkey answered a similar question yesterday

http://www.jeepforum.com/forum/f13/a...iving-1163252/

POST #5......when checking in the FSM, it made a whole lot of sense. A marvel of electrical engineering......
JS97ZJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-05-2011, 03:47 PM   #5
ZOG
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: NEW BRITAIN, CT
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by 94chb View Post
sounds like it could be a bad relay, its under the passenger kick panel
I was wondering if this was the case, I'll check the relay out.
ZOG is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-05-2011, 10:07 PM   #6
MarkInTombstone
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Jan 2011
Location: Tombstone, Az
Posts: 139
Could be the switch
__________________
You'd be doing me a favor if you called me Mark or Tombstone, but not both.
MarkInTombstone is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-06-2011, 04:48 PM   #7
ZOG
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: NEW BRITAIN, CT
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by ZOG View Post
I was wondering if this was the case, I'll check the relay out.
Quote:
Originally Posted by 94chb View Post
sounds like it could be a bad relay, its under the passenger kick panel
OK , checked a few things and NO luck.
Took apart the light switch and saw some discoloration on the contacts, cleaned them up, reinstalled, no change.
Checked the relays and all seem good, all fuses are OK, too.


Is it the ignition switch?
I couldn't get at that as I didn't have a security torx T20. I'll have to get one this week.

I'd really just like to get the tail lights working, can't drive after dark now.
ZOG is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.