"Coolant sensor bad" - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 09-30-2005, 07:27 PM Thread Starter
Rock1127
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 129
"Coolant sensor bad"

My display has been flashing this for a good month now, ever since I had a problem with the coolant system on my 1993 ZJ.

The temperature gauge works fine, and I believe if it were the sensor in the resevoir, it would say "Coolant level sensor bad", because I think I remember it flashing that before, but I could be wrong. I haven't gone to any further lengths to test the level sensor, so it may very well be this one, but I thought I would ask and see if anyone here knew off the top of their head which one it may be referring to.

Again, the message is "Coolant Sensor Bad", and it flashes about 5 minutes after the car is started.


TIA.

Rock1127 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 10-01-2005, 10:17 PM
bgmoss28
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3
I had the same problem after having the condenser and accumulator replaced on my Jeep. Turns out, the mechanic disconected the lead to the coolent sensor and tucked it underneath the reservoir. Needless to say, I was not too happy about them trying to stiff me for another $200 to replace it...

When I pluged everything back in, that error message went away immediatly, so my guess is that the message does have something to do with your coolant sensor. I didn't have to replace mine, but it didn't seem like it would be more than about a 10 minute job.

Good luck!
bgmoss28 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
"Coolant Sensor Bad" FINALLY FIXED!!!! phild328 ZJ Grand Cherokee Forum 139 02-08-2016 09:17 AM
"Coolant Sensor is bad" jhillstead ZJ Grand Cherokee Forum 4 07-02-2009 11:18 PM
96 GC. "Coolant Sensor Bad", Which sensor? seanf ZJ Grand Cherokee Forum 2 07-14-2007 05:16 PM
"Coolant Sensor Bad" seth586 ZJ Grand Cherokee Forum 5 06-21-2007 12:35 PM
"Coolant Sensor Bad"?? on '96 ZJ 5.2 oneillsean ZJ Grand Cherokee Forum 16 09-17-2006 01:14 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome