Can anyone help ?? - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > Can anyone help ??

Black Friday Sale - Deep Discounts from ExtremeTerrain.com6th Annual, Beat Your Wife to the Credit Card Sale!FS: Wrangler RGB Multicolor Fog Light LEDs: Awesome Effect

Reply
Unread 03-30-2013, 07:05 PM   #1
Thatrussokid
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Shirley, Ny
Posts: 20
Can anyone help ??

1996 jeep grand cherokee orvis 5.2 v8 tranny is 46rh

So auto zone scanned my jeep an it was throwing governor pressure sensor code didn't draw check engine light tho i only brought it to get scanned cause sometimes if u just started the jeep up an went to drive an go it would just accelerate fast to 40mph then just rev like it was starting in 2nd or 3rd gear so I would have to stop shut off an then put back to drive an it would be ok then a few months later now it won't drive it just revs up wont drive only revers works so I order the sensor an solenoid replaced them put back together an still isn't fixed only will drive if u let it roll an slowly give gas it will start to go but u can't really put ur foot down or it will just rev up fluid is correct level anyone no what else could be?

Please help!! Thanks

Thatrussokid is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 03-30-2013, 07:13 PM   #2
belalerede
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2010
Location: kenna, wv
Posts: 37
Check your tv cable and the wiring to your transmission if they are good then it would be time to change your sensors in the transmission.
belalerede is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 03-30-2013, 10:13 PM   #3
durango-bob
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sioux Falls, South Dakota
Posts: 2,936
Quote:
Originally Posted by Thatrussokid View Post

So auto zone scanned my jeep an it was throwing governor pressure sensor code didn't draw check engine light tho i only brought it to get scanned cause sometimes if u just started the jeep up an went to drive an go it would just accelerate fast to 40mph then just rev like it was starting in 2nd or 3rd gear so I would have to stop shut off an then put back to drive an it would be ok then a few months later now it won't drive it just revs up wont drive only revers works so I order the sensor an solenoid replaced them put back together an still isn't fixed only will drive if u let it roll an slowly give gas it will start to go but u can't really put ur foot down or it will just rev up fluid is correct level anyone no what else could be?
Wow, all that in one sentence. I'm impressed.
durango-bob is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-01-2013, 07:18 PM   #4
Thatrussokid
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Shirley, Ny
Posts: 20
I changed out both sensor am solenoid an tv cable fine
Thatrussokid is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-01-2013, 07:45 PM   #5
Rich93ZJ
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Sep 2012
Location: Richland, Ga
Posts: 455
You should have the 44RE trans not the 46RH. 46RH was up to 1995. Are you sure you installed the correct parts?
Rich93ZJ is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-01-2013, 08:22 PM   #6
Mickey_D
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Aug 2008
Location: 40 3'42.36"N 112 2'16.73"W, Utah
Posts: 6,811
Also check/change the transmission filter. If it's at all clogged/restricted the transmission will not shift correctly.
__________________
1997 ZJ 5.2 Orvis, Baby!
1953 Willys M100 trailer Tagalong
________________
[_][][][][][][][][_]


Mickey_D is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-01-2013, 09:24 PM   #7
jeepyard
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Jul 2011
Location: plainville, ga
Posts: 244
sounds like its time for a rebuild or replace for that transmission. Doesnt sound good!
jeepyard is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-02-2013, 10:53 AM   #8
Thatrussokid
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Shirley, Ny
Posts: 20
Yes I switched the correct parts sensor an solenoid also changed filter an gasket still no good think it could be the tps? Or tcm ?
Thatrussokid is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-02-2013, 11:10 AM   #9
ratmonkey
R.I.P.
 
ratmonkey's Avatar
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2006
Location: , Pennsylvania
Posts: 19,794
Typical symptoms of a worn out direct drive clutch.
__________________
'97 zj 5.2, some stuff, some other suff, and some things that even work sometimes.

ratmonkey is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.