post #1 of Old 06-05-2013, 09:30 PM Thread Starter
ConnorZJ413
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: May 2013
Location: Wareham
Posts: 18
Cam sensor problems

I changed my cam sensor a few weeks ago and ulitmately thought I had fixxed te problem. After I expieranced upon just starting my jeep it choking and stalling out, I made a post and was going to get my crank sensor changed but boom the problem occurs again. Now my jeep is in the shop, CEL is reading 2 can sensor related codes... Any ideas? Thanks

ConnorZJ413 is offline  
post #2 of Old 06-05-2013, 10:41 PM
tucsonzj
Registered User
2000 TJ Wrangler 
 
Join Date: Jul 2012
Location: 42.127628
Posts: 2,857
what are the codes exactly? that will help us tell you.

His:00 TJ "Fiona" stuff/stuff/stuff
95 ZJ 3.5" w/242 swap-Sold
Hers: 15 JK Sahara-3" Teraflex
tucsonzj is offline  
post #3 of Old 06-06-2013, 03:08 AM
Uniblurb
Web Wheeler
 
Uniblurb's Avatar
1996 ZJ 
 
Join Date: Jan 2012
Location: Central
Posts: 6,560
Agree with tucsonzj on the codes helping for troubleshooting. And if you're having your codes read at Advance write them down when they run the test.

http://www.jeepforum.com/forum/f13/c.../#post15491928

Rather than paying a shop big bucks you can test both the cam and crank sensors using the below procedures with an inexpensive multimeter.
Attached Thumbnails
Camshaft position sensor test, part 1, p. 8D-8.jpg   Camshaft position sensor test, part 2, p. 8D-9.jpg   Crankshaft Positon Sensor Test, p. 8D-8 FSM.jpg  
Uniblurb is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome