bad vibration at about 50-65 mph - JeepForum.com

Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 25 Old 03-01-2010, 05:38 PM Thread Starter
teg_ls
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: cincinnati
Posts: 48
bad vibration at about 50-65 mph

i have a 1993 GC with 3 inch spacers and a 1 inch t-case drop and i get a bad vib. on the high way...what could it be??

teg_ls is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 25 Old 03-01-2010, 05:53 PM
SplitNail
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katy, TX
Posts: 4,011
Tires, drive shaft that needs to be balanced. Have you done anything lately that could have bent the DS or maybe bent a wheel.

1999 WJ 4.7L V8, 242 TC, Front Aussie Locker, 4 Inch RC X-Series lift, 17x8 w/ 4.5BS Black Rock Vipers, 285/70/R17 BFG KM2's, All AMSOIL Synthetic Fluids

SplitNail is offline  
post #3 of 25 Old 03-01-2010, 05:57 PM Thread Starter
teg_ls
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: cincinnati
Posts: 48
i have 33inch tires on it...when the front drive shaft is out its fine??
teg_ls is offline  
post #4 of 25 Old 03-01-2010, 06:00 PM
SplitNail
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katy, TX
Posts: 4,011
Then it could be bad CV on the driveshaft if you have that or u joints on the driveshaft.

1999 WJ 4.7L V8, 242 TC, Front Aussie Locker, 4 Inch RC X-Series lift, 17x8 w/ 4.5BS Black Rock Vipers, 285/70/R17 BFG KM2's, All AMSOIL Synthetic Fluids

SplitNail is offline  
post #5 of 25 Old 03-01-2010, 06:02 PM Thread Starter
teg_ls
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: cincinnati
Posts: 48
thats what i just had done on it...could it need the t-case droped more??
teg_ls is offline  
post #6 of 25 Old 03-01-2010, 06:02 PM
SplitNail
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katy, TX
Posts: 4,011
Do you have a CV or Ujoints on the DS?

1999 WJ 4.7L V8, 242 TC, Front Aussie Locker, 4 Inch RC X-Series lift, 17x8 w/ 4.5BS Black Rock Vipers, 285/70/R17 BFG KM2's, All AMSOIL Synthetic Fluids

SplitNail is offline  
post #7 of 25 Old 03-01-2010, 06:09 PM Thread Starter
teg_ls
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: cincinnati
Posts: 48
man i really dont no i no its different at each end...one end just has a " + " looking thing witch i think is a u joint and the other looks a little bit more crazy...lol
teg_ls is offline  
post #8 of 25 Old 03-01-2010, 06:12 PM Thread Starter
teg_ls
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: cincinnati
Posts: 48
its the third one down
__________________
1993 Jeep ZJ. 4.0
teg_ls is offline  
post #9 of 25 Old 03-01-2010, 06:13 PM
SplitNail
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katy, TX
Posts: 4,011
Does the front of the DS look like this?


1999 WJ 4.7L V8, 242 TC, Front Aussie Locker, 4 Inch RC X-Series lift, 17x8 w/ 4.5BS Black Rock Vipers, 285/70/R17 BFG KM2's, All AMSOIL Synthetic Fluids

SplitNail is offline  
post #10 of 25 Old 03-01-2010, 06:14 PM
SplitNail
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katy, TX
Posts: 4,011
Im thinking bad ujoints.

1999 WJ 4.7L V8, 242 TC, Front Aussie Locker, 4 Inch RC X-Series lift, 17x8 w/ 4.5BS Black Rock Vipers, 285/70/R17 BFG KM2's, All AMSOIL Synthetic Fluids

SplitNail is offline  
post #11 of 25 Old 03-01-2010, 06:41 PM Thread Starter
teg_ls
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: cincinnati
Posts: 48
if thats not it what els do you think it could be....i just had new ones put in
teg_ls is offline  
post #12 of 25 Old 03-01-2010, 06:44 PM
SplitNail
Registered User
1999 WJ 
 
Join Date: Aug 2008
Location: Katy, TX
Posts: 4,011
Tires out of balance. When did you last rotate and balance them?

1999 WJ 4.7L V8, 242 TC, Front Aussie Locker, 4 Inch RC X-Series lift, 17x8 w/ 4.5BS Black Rock Vipers, 285/70/R17 BFG KM2's, All AMSOIL Synthetic Fluids

SplitNail is offline  
post #13 of 25 Old 03-01-2010, 06:49 PM
T-birdJunkie
Registered User
2002 KJ Liberty 
 
Join Date: Aug 2009
Location: Mason, Ohio
Posts: 1,113
check U-joints for play - sorry, responded before reading the thread
T-birdJunkie is offline  
post #14 of 25 Old 03-01-2010, 07:04 PM Thread Starter
teg_ls
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Location: cincinnati
Posts: 48
if it was the tires it would do it even with the drive shaft out...right?? i think its somthing to do with the front axle or like you said the ds
teg_ls is offline  
post #15 of 25 Old 03-01-2010, 07:06 PM
sadass
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: May 2008
Location: Hopeless Juction, NY
Posts: 2,499
Has this just started after a lift? I would say tire out of balance if it goes away above 65 , or at least diminishes. But you say it is fine with front drive shaft off, so that brings me back to my first question, Here is the problem with the drive shaft you have, It is a prop shaft or CV style shaft. the Length is factory set. It does not allow for the different lenght you now need due to the lift like say a U-joint with the slip type Yoke. I am not sure if it will work with 3" / 4" and I know we all start to have issues with that prop shaft. It is a tough one. so first try to rotate the tires front to rear, and defiantly check your tie rod ends as mention. at least to be safe. Then it is back to the front drive shaft being the culprit. find out what was done to it. and was it good right after the rebuild or replacement of you new one?.

5NineZJ,35mtr/k IRO 7" LA F/R Detroit F/HP-4.56 R/Aussie 44A. ARB Snorkel/JRC Sliders/ Protofab w/9500S./Bushwhackers. Novak242 TCcable.
sadass is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
vibration rmtomasin ZJ Grand Cherokee Forum 11 03-26-2009 09:40 PM
vibration driabyor ZJ Grand Cherokee Forum 5 06-23-2005 09:24 PM
I6 vibration... CBlakeNS ZJ Grand Cherokee Forum 13 04-20-2005 09:43 PM
Vibration at 65+ MPH ats1968 ZJ Grand Cherokee Forum 1 02-12-2005 11:15 PM
vibration 01grander ZJ Grand Cherokee Forum 3 01-18-2005 07:34 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome