AC issue - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 05-07-2013, 03:39 PM Thread Starter
steviep6
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Mar 2013
Location: coventry
Posts: 46
AC issue

Ok so its getting hot here in ri again and noticed my ac wasn't cold at all. It's not blowing out hot but its deff not cold. I've looked on this forum and didn't really find what I was looking for. I bought that can with the gauge of 134a. Turned truck on and ac on high with ac on. My truck is the 5.2 and I believe the low pressure side is right up top on passenger side has a black twist off cap. With ac on I can hear the compressor clicking on and off on off with about 5 sec. In between. I was curious if my pressure drops down to 0 then up to 40 each time compressor kicks in what is the problem? After I did all this the ac is still warm. Should I just put in the whole can I can't see this can overfilling system its not a professional ac recharge.

steviep6 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 05-07-2013, 04:06 PM
a70eliminator
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Dec 2004
Location: Kent Ohio
Posts: 957
Your system holds around 28oz there's a sticker on the core support that tells you for sure. The compressor is cycling on low pressure so put the whole can in and see if it at least will stop the short cycling.
a70eliminator is offline  
post #3 of 5 Old 05-07-2013, 07:25 PM Thread Starter
steviep6
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Mar 2013
Location: coventry
Posts: 46
Alright I'll try that in the morning thanks man I'll check back in with results
steviep6 is offline  
post #4 of 5 Old 05-10-2013, 04:34 PM Thread Starter
steviep6
Registered User
2007 WK 
 
Join Date: Mar 2013
Location: coventry
Posts: 46
It worked so far took the whole can of 134 the big one too needs some more to get the pressure just right
steviep6 is offline  
post #5 of 5 Old 05-10-2013, 05:07 PM
AnotherRedZj
Registered User
1996 ZJ 
 
Join Date: Feb 2012
Location: fort walton beach
Posts: 2,426
I literally have this same prob. When I put the can on pressure reads maxed out, then cycles on and reads 0. When I added to the line a lil bit it froze the whole line from fire wall to fender. Think I should Jus try to add the can as well?

96 ZJ sittin up 6" on 35's with 4:56's and a 12k winch. Cuz...why the hell not!?
AnotherRedZj is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome