98 ZJ Frontend Question - JeepForum.com

LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 Old 04-29-2013, 12:04 PM Thread Starter
Registered User
1998 ZJ 
Join Date: Apr 2013
Location: Chesterfield
Posts: 91
98 ZJ Frontend Question

Ok. This question has probably been answered before, but I wasn't sure where to look. Here's the issue. I got a 98 ZJ with 33x12.50 Truxxus tires and 6.5" lift. I didn't really have any major vibrations or wobble before in the frontend, but I just replaced both motor mounts and rotated the tires. Now, between 40 and 50 mph, it vibrates like hell almost like there's a tire out of balance or a tire is seperating. Could this be the case? Or is this the dreaded Death Wobble? Or could it be the driveshaft vibrating? It still has the factory cv to u-joint driveshaft. This is my first Jeep and I'm a noob to this. Any faster or slower than 40 and 50 and the problem is gone. A little help or insight guys. Thanks

Grand98 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 Old 04-29-2013, 01:03 PM
Registered User
1993 ZJ 
Join Date: Jan 2011
Location: chesapeake
Posts: 3,562
at 6.5" you should be on longarms, if your not then thats your biggest problem
also if you have the cv at the front diff pinion instead of a ujoint then that is probably it, they get toasted by anything more than 2" of lift
THat requires a yoke swap which can be somewhat detailed depending on your mechanical skills, you cant just unbolt it and slap a u joint yoke on
rotate the tires back one at a time and see iff it changes

V8 zj at 6" . Double tri rear and true 3 link front. Stretched to 108"
speedbucket is offline  
post #3 of 3 Old 04-29-2013, 03:41 PM Thread Starter
Registered User
1998 ZJ 
Join Date: Apr 2013
Location: Chesterfield
Posts: 91
I bought the Jeep recently with the lift on it and it currently does not have the long arms. But I do have the long arms for the rear and the control arm drop kit from RRO that I'm about to install. What confuses me is that before I did the motor mounts and tire rotation, I didn't really have an issue at all. Just every once in a while.
Grand98 is offline  

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome