98 Grand Cherokee Laredo - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 Old 12-07-2012, 10:26 PM Thread Starter
Merlin4542
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ogden
Posts: 8
98 Grand Cherokee Laredo

Hey Y'all- I recently purchased a 98 Grand Cherokee Laredo w/ the V-8 as a fixer-upper. After I charged the battery and tried to start it, it runs for about 3 seconds and then dies. According to the previous owners, this is a recent problem and it was running great about 3 weeks ago- so bad gas isn't an issue. Tryin to get get it fixed w/ the least amount of effort and unanswered wishes, I replaced the the fuel pump relay and it obviously didn't work. You can hear the pump cycle when you turn on the key and try to start it, then it cuts out. I don't believe its the cam sensor because if it was, it wouldn't start. Any ideas would be greatly appreciated. Thanks for your time and input

Merlin4542 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 12-08-2012, 10:03 AM
ZeeJay1997
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8,580
Classic security problem. It thinks it is being stolen.
What is the red LED on the dash doing?
Do all doors lock and unlock with FOB? Horn Beep? All seem okay with operation of system?
ZeeJay1997 is offline  
post #3 of 5 Old 12-16-2012, 03:31 PM Thread Starter
Merlin4542
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ogden
Posts: 8
Thanks for your input- turns out that after we got the FOB and jump started it- all was good with one minor exception. As i operated the FOB to unlock it, the back door unlocked and a grinding electronic/mechanical sound came out of the front drivers side door. The front door eventually unlocked after the 2nd/3rd attempt. Any ideas?
Merlin4542 is offline  
post #4 of 5 Old 12-16-2012, 04:51 PM
ZeeJay1997
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8,580
Quote:
Originally Posted by Merlin4542 View Post
Thanks for your input- turns out that after we got the FOB and jump started it- all was good with one minor exception. As i operated the FOB to unlock it, the back door unlocked and a grinding electronic/mechanical sound came out of the front drivers side door. The front door eventually unlocked after the 2nd/3rd attempt. Any ideas?
The front drivers door is the first to go. Needs new door lock motors.

Work around is to not set security system. Use push locks to lock and key to get in.
ZeeJay1997 is offline  
post #5 of 5 Old 12-16-2012, 07:17 PM Thread Starter
Merlin4542
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Location: Ogden
Posts: 8
Thanks again for sharing your knowledge, i'll get this beast figured out sooner or later- i appreciate it. Wasn't sure if i could do that-
Merlin4542 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome