96 zj charging problem maybe? - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 Old 06-03-2013, 10:38 AM Thread Starter
chevyguy44
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Oct 2011
Location: yelm
Posts: 53
96 zj charging problem maybe?

My Jeep has started acting up it randomly dies the charging gauge will stay just above 9 and then go to none can still run and drive until rest of gauges and everything electrical shuts off still runs then eventually dies please help

chevyguy44 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 06-03-2013, 02:55 PM
JasonStebbins
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,138
Sounds like the alternator is bad. Mine started doing the same thing when it died. You're battery isn't holding a charge due to the failing alternator and is running on fumes. Replace the alternator before you're battery life suffers from dying too much.

You can get a free charging system test at most auto parts stores.

Poop
JasonStebbins is offline  
post #3 of 6 Old 06-03-2013, 05:51 PM Thread Starter
chevyguy44
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Oct 2011
Location: yelm
Posts: 53
Now im getting a clicking noise out of my fuse box it is coming from onr of the iso fuses I think its called (little black box fuse) it happens when there is no key even in the ignition?? I can fabricate anything but when it comes to electrical im stumped thank you for the help
chevyguy44 is offline  
post #4 of 6 Old 06-03-2013, 08:35 PM
JasonStebbins
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,138
Sounds like a dead battery.

But even with the keys not in the ignition? That's strange. Maybe something is drawing power that shouldn't be? Start pulling out the fuses and relays until you pinpoint which one is making the noise.

Waits for KoreaZJ...

Poop
JasonStebbins is offline  
post #5 of 6 Old 06-03-2013, 09:02 PM Thread Starter
chevyguy44
Registered User
1997 ZJ 
 
Join Date: Oct 2011
Location: yelm
Posts: 53
I found wich one was making the noise but have no idea what it controls. Couldnt find it in the diagram in Haynes manual. took battery to get tested and its good so is alternator. No more clicking noise now that battery is charged and gauge shows solid 13 now but before it did also then would drop to zero while driving at highway speeds. Would stop and restart gauge would start at ten then drop to nothing.
chevyguy44 is offline  
post #6 of 6 Old 06-03-2013, 09:48 PM
austinw88
Registered User
1994 ZJ 
 
Join Date: May 2013
Location: walterboro
Posts: 8
the clicking noise could have been the alarm, if you have one. i know when i unhook my battery and hook it back up my alarm goes off and lights start flashing till i unlock the does. not 100% sure just throwing it out there
austinw88 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome