96 4.0 no reverse or nuetral - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 Old 06-14-2013, 09:03 PM Thread Starter
JeepDaddy1993
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Palm Harbor
Posts: 180
96 4.0 no reverse or nuetral

When i put it in park the.park engages ive checked the linkage and adjusted but it did nothing. In reverse it sounds as if its still under load but wont rev past 1500 rpm and just sits there and wont roll forward or back and in neutral it goes forward and as if in drive but wont come out of what i believe is first gear and only goes to around 2000rpm and when in drive it will go from 1st to 2nd fine but wont shift to 3rd unless manually shifted from 1st to 2nd then into drive any clues as to what this may be any help greatly appreciated


2000 XJ sport
bone stock...FOR NOW
JeepDaddy1993 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 06-16-2013, 02:01 PM
mig1289
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: May 2008
Location: philadelphia
Posts: 421
Sounds like your clutch plates seized up in the transmission, at least that's what happened in my old car. Exact same symptoms. Double check all the linkage are link up correctly. Start looking for a new Trans

2wd zj...
mig1289 is offline  
post #3 of 8 Old 06-16-2013, 02:13 PM Thread Starter
JeepDaddy1993
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Palm Harbor
Posts: 180
Should i look for another 42re or can the 44 and 46 bolt up with minor changes
JeepDaddy1993 is offline  
post #4 of 8 Old 06-16-2013, 03:15 PM
mig1289
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: May 2008
Location: philadelphia
Posts: 421
Look fore another 42re. The 44 and 46 are different bell housing

2wd zj...
mig1289 is offline  
post #5 of 8 Old 06-16-2013, 03:45 PM Thread Starter
JeepDaddy1993
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Palm Harbor
Posts: 180
Damn damn

2000 XJ sport
bone stock...FOR NOW
JeepDaddy1993 is offline  
post #6 of 8 Old 06-16-2013, 04:07 PM
mig1289
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: May 2008
Location: philadelphia
Posts: 421
Quote:
Originally Posted by JeepDaddy1993 View Post
Damn damn
I know the feeling,. I am shopping around for another 42re since mine has been acting up recently as well. Not a good feeling when you put your Jeep in drive but it doesn't move at all

2wd zj...
mig1289 is offline  
post #7 of 8 Old 06-16-2013, 04:16 PM Thread Starter
JeepDaddy1993
Registered User
2000 XJ Cherokee 
 
Join Date: Nov 2012
Location: Palm Harbor
Posts: 180
Yea oh well guess the jy had to call my name again at some point. It was nice not having any problems with the jeep for the last 6 months lol

2000 XJ sport
bone stock...FOR NOW
JeepDaddy1993 is offline  
post #8 of 8 Old 06-17-2013, 08:13 PM
BuzzZJ9er
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Jan 2013
Location: Sheffield
Posts: 244
Hmmm same symptoms with my 5.2.....
BuzzZJ9er is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome