post #1 of Old 04-10-2013, 08:31 PM Thread Starter
TRDRacer
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lynnwood
Posts: 8
93zj AC issue

Hello, I am new to the board and new to jeeps. I am mechanically inclined and do fix most of my own cars. So with that said I have been slowly Fixing up my jeep. I have already fixed the trans, transfer case, rear diff, brakes, fluids, valve cover gasket, plugs and wires. I am now trying to tackle the AC. I took a gauge to it to see if there was any pressure and any freeon in it. It was low and the freon was at zero mark. I tried to run the car and flip the AC system on to see if all is working. The clutch does not enguage as I believe if there is no freeon then it won't have any pressure to spin up the compressor. So I checked all the fuses and relay and all are ok. So to test out the clutch I unplugged the connector and plugged a piece of wire to each end of the plug making a C clip with the wire. The clutch turned on and was working well with no noise issue. So I proceeded to get a can of 134a and fill it just to see if I could find any leaks. I charged the system and proceeded to let it run for about 5 min but the clutch will not turn on unless I unplug it and put in the C clip of wire. Then it runs. So is this a wiring issue under the dash to the canister or what?

TRDRacer is offline  
post #2 of Old 04-11-2013, 03:06 PM Thread Starter
TRDRacer
Registered User
1993 ZJ 
 
Join Date: Mar 2011
Location: Lynnwood
Posts: 8
Fixed the issue. All good.
TRDRacer is offline  
post #3 of Old 05-17-2013, 04:27 PM
Guest
1994 ZJ 
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 40
what was the problem after all? how did you fix it?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxzj94x4L is offline  
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome