5.9 zj shifting issues - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > 5.9 zj shifting issues

Ledlight bar light locks @ oconee off road 706 534 9955Don't forget the Jeep Forum discount, 10% off!The Original 3/8" Ruffstuff Diff Cover!

Reply
Unread 06-19-2011, 08:38 AM   #1
nwfjarhead
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Mar 2009
Location: fort walton beach florida
Posts: 578
5.9 zj shifting issues

Every now and than when I leave from a stop it doesn't want to shift out of first. When it does this I have to stop and put it into park for a few seconds and than try again. Usually when I do this it works and shifts fine. Any ideas on what could be causing this? I was thinking of having it rebuilt and a shift kit installed but wanted to figure this out first so I can make sure it is addressed during the rebuild. thanks for any help.

__________________
www.panhandleoffroadkrew.com
nwfjarhead is offline   Reply With Quote
Unread 06-19-2011, 08:56 AM   #2
5.9 ANDY
zj tractor
 
5.9 ANDY's Avatar
1998 ZJ 
 
Join Date: Jun 2007
Location: southern afganistan
Posts: 5,228
got flud in it?
__________________
hard working private first class in the United States Marine Corps.

Quote:
Originally Posted by shift_grind View Post
It's threads like this that make me wonder why people lift there jeeps
its comments like this that make me wonder why some people are jerks.

build thread:http://www.jeepforum.com/forum/f197/...ndard-1056365/
5.9 ANDY is offline   Reply With Quote
Unread 06-19-2011, 12:04 PM   #3
nwfjarhead
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Mar 2009
Location: fort walton beach florida
Posts: 578
it does. I was told it could be the speed sensor but I thought the problem should be more consistant if it was.
__________________
www.panhandleoffroadkrew.com
nwfjarhead is offline   Reply With Quote
Unread 06-20-2011, 01:34 AM   #4
nwfjarhead
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Mar 2009
Location: fort walton beach florida
Posts: 578
bump........
__________________
www.panhandleoffroadkrew.com
nwfjarhead is offline   Reply With Quote
Unread 06-20-2011, 03:30 AM   #5
ratmonkey
R.I.P.
 
ratmonkey's Avatar
1997 ZJ 
 
Join Date: Dec 2006
Location: , Pennsylvania
Posts: 19,796
Check fluid in n with trans hot and engine running.

Sounds like gov sensor and solenoid if it isn't low fluid.
__________________
'97 zj 5.2, some stuff, some other suff, and some things that even work sometimes.

ratmonkey is offline   Reply With Quote
Unread 06-20-2011, 05:43 AM   #6
nwfjarhead
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Mar 2009
Location: fort walton beach florida
Posts: 578
whats the gov sensor?
__________________
www.panhandleoffroadkrew.com
nwfjarhead is offline   Reply With Quote
Unread 06-25-2011, 05:27 AM   #7
nwfjarhead
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Mar 2009
Location: fort walton beach florida
Posts: 578
changed gov sensor and transducer to no avail. clutches are bad. its getting tore down and rebuilt now. thanks for the help.
__________________
www.panhandleoffroadkrew.com
nwfjarhead is offline   Reply With Quote
Unread 07-15-2011, 06:55 PM   #8
nwfjarhead
Registered User
1998 ZJ 
 
Join Date: Mar 2009
Location: fort walton beach florida
Posts: 578
I figured i would update. I got it rebuilt. its better than new now. and a bit stouter now. thanks for the help.
__________________
www.panhandleoffroadkrew.com
nwfjarhead is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.