1994 Grand cherokee fuel pump problem - JeepForum.com
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Grand Cherokee & Commander Forums > ZJ Grand Cherokee Forum > 1994 Grand cherokee fuel pump problem

FS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great value6th annual beat your wife to the credit cards sale!!FS: Wrangler RGB Multicolor Fog Light LEDs: Awesome Effect

Unread 02-18-2005, 08:58 PM   #1
Registered User
Join Date: Nov 2004
Posts: 12
1994 Grand cherokee fuel pump problem

I have a 1994 grand cherokee laredo. Sometime when you o to start the car it turns but doesnt kick over. I can not hear the fuel pump humming. So I go underneath and find the wiring harness for the fuel pump and wiggle it around, then it fstarts ok. I hear the hum. It never stalls once it starts and the fuel pump was replacd about a year ago. I also notice one time the fuel gauge read empty and there was several gallons of gas. Took it to my mechanic and he siad he tightened some wires? I am assuming it was this connection form the fuel pump assy to the wiring harness. I think I have a loose connection in that male/female connection? Ok so i can identify the culprit wire. i sprayed some contact cleaner on the pins to make a better cleaner connection tonight, so far so good but i bet it will cut out again. Can anybody tell me what the five wires supple and the colors from that connection( fuel pump harness to wire assy?) If I could find te culprit wire i may be able to fix. Does anyone have any other ideas , again once it starts it will run fine. An diagram explaining those wires would be great. I have the hayes manual but cant seem to track that 5 pin connection down


mikemedic is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-19-2005, 08:43 AM   #2
Registered User
1994 ZJ 
Join Date: Apr 2004
Location: chilton-haynes<$20
Posts: 2,450
it could be a broken wire at the connector.. your wiggling is causing it to make contact again.... you may have to replace the plugs.. or just hard wire it...

another option is to get some contact cleaner ,spray on both plugs . then put some dielectric grease on them
94 Grand Cherokee ... 332,000 miles
5.2 liter 242 :)
Rancho 5000 steering stabilizer
driabyor is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 02-19-2005, 08:49 AM   #3
Registered User
Join Date: Nov 2004
Posts: 12
yeah, thats what i thought..I did spray some contact cleaner on the plugs..drenched them. then reassembled... where do you buy dielectric grease? auto store?

Does anybody have the wiring diagram for that particular connection?
mikemedic is offline   Reply With Quote Quick reply to this message

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools

Suggested Threads

Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.