JeepForum.com

JeepForum.com (http://www.jeepforum.com/forum/)
-   YJ Wrangler Technical Forum (http://www.jeepforum.com/forum/f12/)
-   -   YJ Valve Cover question (http://www.jeepforum.com/forum/f12/yj-valve-cover-question-1542325/)

shnitzle 06-28-2013 01:35 AM

YJ Valve Cover question
 
I have an 88 2.5l YJ I just switched the engine and the valve cover i have is the newer one (ccv without the pcv valve). is there any way to make this work? I set it up with the pcv valve, but its not starting. can this be the problem? I dont want to spend $60 for a new valve cover

https://docs.google.com/file/d/0B5gr...it?usp=sharing

Stock Setup

https://docs.google.com/file/d/0B5gr...it?usp=sharing

dcocch 06-28-2013 04:40 AM

Pics wouldn't open for me so I'm probably not much help. However, I'm pretty sure the 2.5L valve cover for the TJ is the same as the YJ...it's the same engine. Either way, the PCV valve shouldn't cause it to not start because I know there are people who have driven without one for many (unrecommended) miles. Is it cranking at all? wouldn't ask...but I've seen it happen: Did you re-connect the negative terminal on the battery after installing the new valve cover?

Try uploading the pics to photobucket and posting the IMG code here, the pics should show up then (unless my work computer just doesn't like google docs and everyone else can see them...)

shnitzle 06-28-2013 02:58 PM

http://i1122.photobucket.com/albums/...auber/1111.jpg

and stock
http://i1122.photobucket.com/albums/...auber/2222.jpg

shnitzle 06-28-2013 03:03 PM

this is how the undersides look

http://i1122.photobucket.com/albums/...0ce2a4c635.jpg

rambo3489 06-28-2013 11:42 PM

It should work just fine with or without the PCV valve. All that does is get unburnt gas fumes back into the carb. One hoe is the vent and the other is the PCV valve. It SHOULD still start.

XJ93 06-29-2013 11:23 AM

If there is no start after the engine swap I have to ask if you have the crank sensor plugged in. Also need to ask if you changed over the old crank sensor or not. The newer crank sensor has different specs than the older one so the signal will be incorrect for your ecm to recognize.

dcocch 06-29-2013 04:19 PM

Like said above...it SHOULD run. I'd still find the correct valve cover to make it run well. You can get a 2.5L valve cover for ~$30 online with a rubber gasket. Did you do anything else besides take the valve cover off?


The time now is 10:50 AM.

Powered by vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.