YJ Clutch Help Please - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Wrangler Forums > YJ Wrangler Technical Forum > YJ Clutch Help Please

Introducing MONSTALINER™ UV Permanent DIY Roll On Bed LineYear End Clearance Sale! Save 20%Warn, Smitybilt, Engo, Rugged Ridge Winches at CCOR

Reply
Unread 04-09-2013, 10:37 PM   #1
Smorrow
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: San Jose, Ca
Posts: 5
YJ Clutch Help Please

I have a 93 yj. About 95% of the time when I drive, it shifts perfect. The other times what happens is when I come to a stop light and put it in neutral, when I try to put in back in 1st (or any gear), it won't go. I have to wiggle and force it until it finally goes in gear. If I roll to the stop light, I can put it in any gear as I am about two mph. Any suggestions? Thx


Last edited by Smorrow; 04-10-2013 at 07:57 PM..
Smorrow is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-09-2013, 10:44 PM   #2
Relicmoto
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2013
Location: Glen Easton, Wv
Posts: 52
Sounds to me like the synchronizers are going out. Try draining and refilling the 10w-30 in your trans and look for any evidence of metal shards in the old oil. Refill not to waste oil, but to see if there is any improvement after you do it.
Relicmoto is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-09-2013, 11:33 PM   #3
timatoe
Registered User
1990 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2006
Location: Grass Valley California
Posts: 13,823
Check the fluid level in you clutch master cylinder. I'll bet you find it's low.
__________________
Quote:
Originally Posted by George Orwell
We sleep safe in our beds because rough men stand ready in the night to visit violence on those who would do us harm.
timatoe is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 04-10-2013, 07:58 PM   #4
Smorrow
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: San Jose, Ca
Posts: 5
So I checked the fluid. It was 2/3 full. I don't think that should cause this? Any other ideas?
Smorrow is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.