wont start need help - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Wrangler Forums > YJ Wrangler Technical Forum > wont start need help

Engo LED Flush Mount Lights *PAIR* Flood or Spot 1,600 LumYukon Ultimate 35 axle kit for c/clip axles with Yukon ZipRockridge 4WD IS Taking Zone Offroad Suspension Lift Kits

Reply
Unread 01-21-2010, 11:08 AM   #1
w212warren
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2008
Location: winnipeg
Posts: 34
wont start need help

hi i just put in a new 4.2 in my 89, i got spark and fuel but it wont fire up. it gets so much fuel it leaks out the header and gas starts on fire under the jeep. what could be my problem?

w212warren is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 01-21-2010, 11:47 AM   #2
Mark05059
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2009
Location: quechee Vermont
Posts: 4,332
timing issue sounds like your 180 out by all the fuel thats dumping out of it
__________________
1998 ZJ 5.2 Auto

1989 Wrangler Black Bone Stock 2.5l 5spd
/l , [____],
|---L--[]lllllll[]-
()_) ()_)==O=)_)
Mark05059 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 01-21-2010, 11:51 AM   #3
YJBlues
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Mar 2005
Location: Cleveland Ohio
Posts: 866
that would be my first guess, distributor dropped in 180 degrees out. bring it back to TDC and check the distributor, if its pointed at #1 plug, pull the distributor and turn the motor over again to TDC and put it back in, if it's not pointed at #1 plug, pull distributor and point it at #1.
__________________
I got the dirty, low down, lovin my YJ Blues
Black Jeeps have longer hoods!
YJBlues is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Unread 01-21-2010, 05:57 PM   #4
w212warren
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Sep 2008
Location: winnipeg
Posts: 34
well i got it running, it was a easy fix i had the #1 plug wire on the distrubtor on the #5 wire spot. thanks for the help thow guys!!
w212warren is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.
Note: All free e-mails have been banned due to mis-use. (Yahoo, Gmail, Hotmail, etc.)
Don't have a non-free e-mail address? Click here for a solution: Manual Account Creation
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Thread Tools


Suggested Threads





Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.