Why am I always getting the wrong oil pan?? - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 Old 09-14-2011, 04:35 PM Thread Starter
Plyj
Registered User
1990 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2010
Location: Plymouth, MA
Posts: 77
Why am I always getting the wrong oil pan??

Hey... good to be back ~

Maybe one of you guys can give me a clue.... I'm lost.

I've ordered 3 oil pans for my 1990 YJ, 4.2L (actually it's a 1987 4.2L block) and I've gotten something that is just, plain wrong each time. All of them state 72 - 90 4.2L.

The one on the jeep now (seeps oil through the sides of the pan) has the deep (sump?) area right at the back of the pan.
The ones I'm getting have the deep area quite a bit further forward (and it's smaller) and the oil pump pickup just won't fit. My existing pan also looks longer but I won't know for sure until I pull it and measure it. By the way, the ones I getting are all made by Crown Automotive.

Has anyone else seen this?
What do I need to order or should I just have a plate welded inside the one I have? As always... any help is greatly appreciated.

Plyj is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 09-15-2011, 05:09 AM
CJ51973
Registered User
 
CJ51973's Avatar
1988 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2004
Location: Versailles
Posts: 2,346
A 4.0 has a different pan than a 4.2. Maybe they are giving you that?

Anything is possible if you don't know what you are talking about.
CJ51973 is offline  
Reply

Tags
4.2l , lubrication

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Jeep Forums Replies Last Post
What have I done wrong? mikai YJ Wrangler Technical Forum 13 12-08-2010 06:40 AM
anyone see anything wrong with this? 07lane40 YJ Wrangler Technical Forum 29 11-19-2010 02:46 PM
nutter gone wrong... VERY WRONG, what happened!??! rolledthatho YJ Wrangler Technical Forum 46 03-31-2007 12:45 PM
Is this wrong? IResQ TJ Wrangler Technical Forum 3 06-20-2005 05:45 PM
wrong spark plug or wrong engine? oldfrt47 YJ Wrangler Technical Forum 1 10-10-2003 05:45 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome