Under powered 95 yj with a 2.5L - Page 6 - JeepForum.com
Search  
Sign Up   Today's Posts
User: Pass: Remember?
Advertise Here
Jeep Home Jeep Forum Jeep Classifieds Jeep Registry JeepSpace Jeep Reviews Jeep Gallery Jeep Clubs Jeep Groups Jeep Videos Jeep Events Jeep Articles
Go Back JeepForum.com > Models > Jeep Wrangler Forums > YJ Wrangler Technical Forum > Under powered 95 yj with a 2.5L

Brand New! Quadratec LED Headlights!FS: 2007-2013 Jeep Wrangler "HALO" Angel Eye KitFS: Wranger BRIGHT License Plate LED! Just $3! Great value

Reply
Unread 02-08-2014, 10:19 PM   #76
Firemandan
Registered User
1979 CJ7 
 
Join Date: Nov 2010
Location: McCalla, Alabama
Posts: 182
Quote:
Originally Posted by bedwards24676 View Post
I've been following your thread and Stick with Que he will help you find it. It's just very similar to the problems I'm having. After a lot of trouble shooting and replacing some sensors. I did the unplug injector test. To find out I'm only running on 3 cyls. Misfiring when I get to 3000 RPMS and no power. My injectors are firing but nothing is getting through my #4 injector. Unplugging them was the only way I would have found out. Like I said they were all firing. Que will stick with you and y'all will figure it out. It was just a quick suggestion. Good luck.
Bedward, I'll check it out and see what happens, I gotta work sunday but I'll be home Monday morning and give it a try and see what happens and give an update after I do it. Thanks for the tip.

__________________
[FONT="Impact"][SIZE="4"][COLOR="Black"]195? M38
1979 CJ7
1995 YJ [/COLOR][/SIZE][/FONT]
Firemandan is offline   Reply With Quote
Unread 02-08-2014, 11:31 PM   #77
bedwards24676
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Brewton, Al
Posts: 262
Quote:
Originally Posted by Firemandan
Bedward, I'll check it out and see what happens, I gotta work sunday but I'll be home Monday morning and give it a try and see what happens and give an update after I do it. Thanks for the tip.
Sounds good only takes a few minutes and cost nothing. Hopefully you can find your problem.
bedwards24676 is offline   Reply With Quote
Unread 02-09-2014, 01:52 PM   #78
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit, Michigan
Posts: 14,766
Did it work?
Que89YJ is offline   Reply With Quote
Unread 02-09-2014, 03:38 PM   #79
Firemandan
Registered User
1979 CJ7 
 
Join Date: Nov 2010
Location: McCalla, Alabama
Posts: 182
Haven't checked it yet, at the station today.
Gonna give it a try first thing when I get home in the morning.
__________________
[FONT="Impact"][SIZE="4"][COLOR="Black"]195? M38
1979 CJ7
1995 YJ [/COLOR][/SIZE][/FONT]
Firemandan is offline   Reply With Quote
Unread 02-10-2014, 12:53 PM   #80
Firemandan
Registered User
1979 CJ7 
 
Join Date: Nov 2010
Location: McCalla, Alabama
Posts: 182
I did the test like you said bedwards, they all made the same miss. all 4 checked good.
__________________
[FONT="Impact"][SIZE="4"][COLOR="Black"]195? M38
1979 CJ7
1995 YJ [/COLOR][/SIZE][/FONT]
Firemandan is offline   Reply With Quote
Unread 02-10-2014, 01:42 PM   #81
bedwards24676
Registered User
1993 YJ Wrangler 
 
Join Date: Feb 2013
Location: Brewton, Al
Posts: 262
Quote:
Originally Posted by Firemandan
I did the test like you said bedwards, they all made the same miss. all 4 checked good.
Well that eliminates that. Hopefully you will find that ghost soon. Good luck.
bedwards24676 is offline   Reply With Quote
Unread 02-10-2014, 03:00 PM   #82
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit, Michigan
Posts: 14,766
Check your codes again. Just curious
Que89YJ is offline   Reply With Quote
Unread 02-10-2014, 03:25 PM   #83
Firemandan
Registered User
1979 CJ7 
 
Join Date: Nov 2010
Location: McCalla, Alabama
Posts: 182
Just pulled the codes and I'm getting 27.
I was thinking it could be from me unplugging them.
__________________
[FONT="Impact"][SIZE="4"][COLOR="Black"]195? M38
1979 CJ7
1995 YJ [/COLOR][/SIZE][/FONT]
Firemandan is offline   Reply With Quote
Unread 02-10-2014, 04:05 PM   #84
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit, Michigan
Posts: 14,766
Make sure to disconnect the battery. Yep. I agree.
Que89YJ is offline   Reply With Quote
Unread 02-10-2014, 09:12 PM   #85
bhamdan
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2011
Location: bessemer, alabama
Posts: 229
go get sensors and sending units from the dealer on academy drive. the ones from advance ended up costing me more money chasing down other things because i thought they were working.
bhamdan is offline   Reply With Quote
Unread 02-10-2014, 09:41 PM   #86
Firemandan
Registered User
1979 CJ7 
 
Join Date: Nov 2010
Location: McCalla, Alabama
Posts: 182
Quote:
Originally Posted by bhamdan
go get sensors and sending units from the dealer on academy drive. the ones from advance ended up costing me more money chasing down other things because i thought they were working.
The dealership on academy ?
__________________
[FONT="Impact"][SIZE="4"][COLOR="Black"]195? M38
1979 CJ7
1995 YJ [/COLOR][/SIZE][/FONT]
Firemandan is offline   Reply With Quote
Unread 02-10-2014, 10:14 PM   #87
bhamdan
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2011
Location: bessemer, alabama
Posts: 229
Quote:
Originally Posted by Firemandan View Post
The dealership on academy ?
jeep dealership on academy drive in bessemer is where i get my sensors.
bhamdan is offline   Reply With Quote
Unread 02-11-2014, 10:10 AM   #88
Firemandan
Registered User
1979 CJ7 
 
Join Date: Nov 2010
Location: McCalla, Alabama
Posts: 182
Que, disconnected the battery and checked the codes again. Nothing showed up other than the normal 12 and 33. Still sputtering at 3000rpms.
Something I didn't mention but should've.
Out of gear and revving up @ 2500rpms the shift up light comes on but goes out past @2600rpms.
Don't know if this is a signal of a problem or anything.
__________________
[FONT="Impact"][SIZE="4"][COLOR="Black"]195? M38
1979 CJ7
1995 YJ [/COLOR][/SIZE][/FONT]
Firemandan is offline   Reply With Quote
Unread 02-11-2014, 10:40 AM   #89
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit, Michigan
Posts: 14,766
Is the cold start issue the same still too?
Que89YJ is offline   Reply With Quote
Unread 02-11-2014, 11:33 AM   #90
bhamdan
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jan 2011
Location: bessemer, alabama
Posts: 229
Have you changed the tps or o2 lately? I had similar issues with no codes. Replaced those and all is well.
bhamdan is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools






Jeep, Wrangler, Cherokee, Grand Cherokee, and other models are copyrighted and trademarked to Jeep/Chrysler Corporation. JeepForum.com is not in any way associated with Jeep or the Chrysler Corp.