Turn signal and brake lights not working - JeepForum.com
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 15 Old 10-17-2015, 01:07 PM Thread Starter
TastemyToast
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2015
Location: Sevierville
Posts: 98
Turn signal and brake lights not working

Title says it all, bulbs are fine, where do I go from here, really new to this.

TastemyToast is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 Old 10-17-2015, 01:12 PM Thread Starter
TastemyToast
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2015
Location: Sevierville
Posts: 98
Hazard and running lights work.
TastemyToast is offline  
post #3 of 15 Old 10-17-2015, 03:54 PM Thread Starter
TastemyToast
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2015
Location: Sevierville
Posts: 98
It's a 92 4.0, all the fuses under the dash are good as far as I can tell.
TastemyToast is offline  
post #4 of 15 Old 10-17-2015, 04:09 PM
dancytron
Registered User
1990 YJ Wrangler 
 
Join Date: Jun 2008
Location: st. louis
Posts: 1,860
Well, start out by cleaning things up. Take all the bulbs out of their sockets, clean stuff up, put some dielectric gel on the base of the bulbs and put them back together. The ground for the brake lights/tail lights is the mounting bolts. Take them off, clean the contacts up until their are nice and shiny, and put them back together.

Switch the flasher for the hazards and the blinkers (the two round things at the fuse box) to see if that fixes the blinkers.

I know you say the bulbs are good, but if that doesn't work, I'd think the next thing to check is if the bulbs are really good.

After that, report back.
dancytron is online now  
post #5 of 15 Old 10-17-2015, 07:04 PM
Drednot
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2005
Location: Phoenix
Posts: 3,246
Fronts and rears? Just rears?

If the hazards and taillights work, its up front somewhere unless there is some trouble with a trailer wiring plug. From the body harness connector back, its the same wires for hazards and brake and turn. The magic happens in the turn signal switch


91 YJ Sahara, 4.0L, AX-15/NP231, D30/D35@3.07
12 Cherokee 4x4,3.7L,42RLE/MP1522, D30M/8.25@3.73
Emission test=YES
"Non Vi Sed, Arte"
Drednot is offline  
post #6 of 15 Old 10-17-2015, 07:37 PM Thread Starter
TastemyToast
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2015
Location: Sevierville
Posts: 98
Fronts and rears aren't working. I'm at work so I'll have to check it in the morning. Those wiring diagrams are really helpful.
TastemyToast is offline  
post #7 of 15 Old 10-18-2015, 02:34 PM Thread Starter
TastemyToast
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2015
Location: Sevierville
Posts: 98
So, replaced the fuses and relays, still no lights. Got a new turn signal switch from autozone, gonna put that in tomorrow. All the wires are testing good, so hoping that is going to fix the problem, I'll update tomorrow.
TastemyToast is offline  
post #8 of 15 Old 10-19-2015, 06:21 AM
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit
Posts: 20,798
Hazards and turn signal are both not working they are on separate fuse feeds. If they both stop working it is usually the switch.
Que89YJ is offline  
post #9 of 15 Old 10-20-2015, 11:22 AM Thread Starter
TastemyToast
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2015
Location: Sevierville
Posts: 98
Replaced the turn signal switch, now the brake lights work, but signals don't. Any ideas?
TastemyToast is offline  
post #10 of 15 Old 10-20-2015, 12:28 PM
Drednot
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2005
Location: Phoenix
Posts: 3,246
backup lights work?

91 YJ Sahara, 4.0L, AX-15/NP231, D30/D35@3.07
12 Cherokee 4x4,3.7L,42RLE/MP1522, D30M/8.25@3.73
Emission test=YES
"Non Vi Sed, Arte"
Drednot is offline  
post #11 of 15 Old 10-20-2015, 12:44 PM
Que89YJ
Web Wheeler
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Apr 2008
Location: Detroit
Posts: 20,798
Hazards?
Que89YJ is offline  
post #12 of 15 Old 10-20-2015, 12:51 PM Thread Starter
TastemyToast
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2015
Location: Sevierville
Posts: 98
Backups and hazards both work. Just no turn signals.
TastemyToast is offline  
post #13 of 15 Old 10-20-2015, 01:24 PM
Drednot
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2005
Location: Phoenix
Posts: 3,246
check for battery voltage at/through fuse #4
check for battery voltage at flasher socket terminal "A"
Check for battery voltage at hazard/turn switch connector terminal "L"

91 YJ Sahara, 4.0L, AX-15/NP231, D30/D35@3.07
12 Cherokee 4x4,3.7L,42RLE/MP1522, D30M/8.25@3.73
Emission test=YES
"Non Vi Sed, Arte"
Drednot is offline  
post #14 of 15 Old 10-20-2015, 02:22 PM Thread Starter
TastemyToast
Registered User
1992 YJ Wrangler 
 
Join Date: Oct 2015
Location: Sevierville
Posts: 98
Update, I forgot to put the relay and fuses back in. Turn signals are fine now, everything is working 100%.
TastemyToast is offline  
post #15 of 15 Old 10-20-2015, 09:12 PM
Drednot
Registered User
1991 YJ Wrangler 
 
Join Date: Aug 2005
Location: Phoenix
Posts: 3,246
LOL

91 YJ Sahara, 4.0L, AX-15/NP231, D30/D35@3.07
12 Cherokee 4x4,3.7L,42RLE/MP1522, D30M/8.25@3.73
Emission test=YES
"Non Vi Sed, Arte"
Drednot is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome