Transmission/clutch? something else? - JeepForum.com

 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 Old 08-29-2013, 11:04 AM Thread Starter
Shellb2414
Registered User
1994 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2008
Location: North Carolina
Posts: 83
Transmission/clutch? something else?

I have a 94 wrangler and a few years ago I lost 5th gear. Still drove fine, shifted fine, all was well except 5th gear. Well then it started to pull when it was in first gear. Almost like an automatic being put in gear. Then reverse became a problem it wouldn't go in. If I put it in reverse before I started the engine it was fine. Reverse while engine is on is not possible. Also, as soon as engine is on it starts pulling in the reversed gear. Most times I have to turn the jeep off to get it back out of reverse. I have done some work on other areas and I am really trying to learn so thank you in advance for listening and any and all advice.

Shellb2414 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 08-29-2013, 11:31 AM
jokerchief462
Registered User
1989 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2010
Location: Sin City
Posts: 2,881
Clutch problems. Could be asimple as servicing the master and bleeding or you could need a new clutch. Try filling and bleeding. Look for leaks on the firewall inside the cab by the peddles. Look underneath drivers side bell housing where the slave cylinder is mounted. If no leaks service as required and bleed. If that doesn't solve the issue you may be in for a new clutch.

89YJ 2.5L TBI, AX-5, NP231 SYE, Ford 8.8, Yukon Grizzly, Tom Woods Shaft, 33" BFG T/As, 4" lift, Warn VR10000s.

AF Jeep Club Tail #184
jokerchief462 is offline  
post #3 of 4 Old 09-02-2013, 10:43 PM Thread Starter
Shellb2414
Registered User
1994 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2008
Location: North Carolina
Posts: 83
Thanks for your reply! I just did some searching and it seems for my year you can't actually bleed and refill but just replace. Is there any way to tell if the master has gone bad. Or maybe I should just replace it. thanks again!
Shellb2414 is offline  
post #4 of 4 Old 03-29-2015, 01:25 PM Thread Starter
Shellb2414
Registered User
1994 YJ Wrangler 
 
Join Date: Nov 2008
Location: North Carolina
Posts: 83
Changed out my master and slave, worked like a champ...til the next problem lol?
Shellb2414 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the JeepForum.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid e-mail address for yourself.



Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome